Prada S/S 2015: de 70’s en kniekousen

De seventies zijn echt een ding, dit seizoen. Vrijwel ieder modehuis vertaalde deze periode naar zijn eigen lente-zomercollectie. Zo ook Miuccia Prada, die zich niks aangetrokken heeft van de trends op dit moment.

Hakken parade

Haar modellen liepen op onmogelijke hakken, waarvan sommige iets weghadden van high heel clogs. Sommige modellen hadden er zichtbaar moeite mee; eentje had tijdens de finale de schoenen uitgetrokken (het lef).

Welcome back

Over modellen gesproken; Gemma Ward opende de show van Prada en veroorzaakte een golf van reacties op social media. Fans twitterden ‘She is back!’  en ‘Omg, Gemma Ward!’ En dat is niet zo vreemd. Het Australische model leek van de aardbodem verdwenen te zijn. Ward was al tien jaar afwezig in de modewereld en om vanuit het niets ineens weer aanwezig te zijn, was dan ook een verrassing voor iedereen.

Lara Stone

De Nederlandse Lara Stone (links) was ook een tijdje niet te zien op de catwalk. Totdat ze ineens de show van Prada sloot. Wat een comebacks!

Collectie

De meesten modekenners waren tevreden over de inhoud van de collectie. De looks aan het begin van de show waren een mix van zwart met bruine trenchcoats en jurken. Al gauw zagen we meer kleur. Sweaters in combinatie met brokaatrokken: typisch Prada.

Kniekousen

Opvallend waren de gekleurde kniekousen, die uit verschillende lagen leken te bestaan. De laarzen met verschillende gekleurde patronen waren ook niet te missen. Miuccia maakte een moderne collectie, waarbij oorsprong en vernieuwing centraal stonden. De Prada vrouw blijft deze zomer dicht bij zichzelf.

Geschreven door Aminanta Minte