Hoe kies je het beste een pruik? Deel I

Misschien overweeg je, om wat voor reden dan ook, om een pruik te nemen. Een haarstylist is een professional die je door het proces van het kiezen van de beste pruik zal begeleiden. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten.

De kapper

Kappers zijn afgestudeerd van fulltime salons naar het aanbieden van diensten in een verscheidenheid van locaties en in schoonheidssalons. Ze weten veel van haartrends en zijn getraind op de nieuwste technieken en producten. Kappers zijn dan ook erg belangrijk, maar brengen wel kosten met zich mee. Helemaal wanneer je vaak heen gaat.

Het kiezen van de juiste pruik

Veel kappers hebben ook verstand van pruiken. Ook die diensten zijn niet goedkoop, maar wel belangrijk. Vergeet niet dat je jouw haar op een bepaalde manier moet laten vormen en knippen om een pruik te kunnen dragen. Daarom is het heel belangrijk dat je de juiste pruik kiest voor jouw gezicht en haarlijn. Overleg met de kapper en geef duidelijk aan wat jij wil

Kwaliteit menselijk haar

Wanneer je de verschillende mogelijkheden op het internet bekijkt, bedenk dan dat de kwaliteit van een pruik sterk afhangt van het menselijk haar waarvan hij gemaakt is. De kwaliteit van het menselijk haar is namelijk erg belangrijk voor de pruik die op jouw hoofd wordt gestyled. Het is dus belangrijk dat je de herkomst van het menselijk haar kent. Dit is waar de kapper in het spel komt.

Lengte en maat van de pruik

De kapper zal je een maat geven voor het type pruik dat u moet krijgen. De kapper zal u een maat geven voor het haar dat geknipt moet worden. Daarnaast zal hij of zij je een kleur geven die past bij de textuur van de pruik. En tenslotte ontvang je advies over de juiste lengte van de pruik.

Zachte en gladde pruik

Tegelijkertijd wordt de pruik gewassen en geconditioneerd om ervoor te zorgen dat hij zacht en glad wordt. Je kunt de kapper ook vragen of je ets aan de pruik moet doen om hem zacht en glad te maken. De pruik kan ook worden opgezet rond jouw gezicht om je een meer jeugdige uitstraling te geven.

Kapsel geeft je persoonlijkheid weer

Je kapper geeft waarschijnlijk advies a over de soorten stijlen die het beste bij u passen en het haar dat bij uw haar past. Daarnaast zal hij of zij vragen naar het kapsel dat je had toen je jonger was en hoe je er zou willen uitzien als je ouder wordt. Een kapsel een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid en dit maakt een goede pruik des te belangrijker.