Hoe kies je het beste een pruik? Deel II

Heb je een pruik nodig, om wat voor redenen dan ook? Dan is het belangrijk om goed op een aantal zaken te letten. Daardoor weet je precies wat je kunt verwachten. In dit artikel vind je een aantal handige tips wat betreft het kiezen van een pruik.

Bevestiging pruik

Voor advies rondom het kiezen van een pruik kun je terecht bij een kapper. Hij of zij weet bijvoorbeeld welke pruik geschikt is voor jou. Om je een goed en comfortabel kapsel te geven, zal jouw kapper het kapje en eventuele accessoires die nodig zijn voor de pruik bevestigen. Daarnaast zal de kapper je adviseren over de grootte van de knopen die je op de pruik moet bevestigen, zodat deze goed op jouw hoofd blijft zitten. Jouw pruik wordt daarnaast aan het haar bevestigd door middel van linten.

Hoe houd je een pruik schoon?

De kapper zal een aantal instructies geven over hoe je de pruik schoon moet houden en hoe je het beste resultaat kunt bereiken met de shampoo. Denk bijvoorbeeld aan de frequentie van de wasbeurten die nodig zijn om de pruik schoon te houden. De kapper vertelt je ook hoe je de pruik moet wassen. Jouw pruik zal worden bevestigd aan het haar, zodat je gelukkig geen lijm hoeft te gebruiken.

Hoe plaats je een pruik?

Nadat de kapper heeft verteld over de beste manier om jouw haar te verzorgen, zal uw pruik worden bevestigd aan jouw haar door middel van de vlecht en je kunt het zelfs dragen tijdens het slapen zo lang als je wilt. Doordat de vlecht aan jouw haar is bevestigd, wordt het gewicht van de pruik overgebracht op het haar.

Goede communicatie is belangrijk

Het is belangrijk voor u om in gedachten te houden dat een kapper werkt met strakke deadlines. Hij of zij heeft uiteindelijk het beste met je voor. Bovendien heeft de kapper een professionele opleiding gevolgd en verstand van kapsels en pruiken. Waardeer dus het advies dat je krijgt. Maar het aanbrengen van een pruik blijft mensenwerk. Hou je verwachtingen dan ook realistisch. Het meest belangrijke is dat je goed communiceert met de kapper. Daardoor krijg je uiteindelijk de pruik die je écht wilt en die bij je past.