Designer merken kiezen steeds vaker voor oudere dames

Eerder lieten we al weten dat Julia Roberts (47) het nieuwe gezicht van Givenchy is maar er zijn dit jaar meer oudere vrouwen geweest die de grote campagnes sierden. Hieronder een kleine greep uit modehuizen die ex-topmodellen en actrices op leeftijd hebben ingezet in hun campagnes.

Moschino fall 2014

De campagne van de herfstcollectie van het modehuis lijkt zo te zijn weggelopen uit de jaren 80! Zwart witte foto’s, een overdadige styling en in de hoofdrol modellen die vooral bekendheid kregen in de vorige eeuw: Linda Evangelista, Karen Elson, Stella Tennant en Carolyn Murphy.  Leuk weetje: de campagne is geschoten door Steven Meisel, die vroeger geregeld werkten met de supermodellen die ook in deze campagne schitteren.

NARS Cosmetics 2015

Tilda Swinton is natuurlijk bekend om haar androgyne uiterlijk en haar overdadige couture op de rode loper maar de 54-jarige actrice heeft nu ook een job gescoord als model in de nieuwe NARS campagne. Het make-upmerk dat onderdeel is van Shiseido koos eerder al voor een model van 68 en een van 47! Old is gold, and we agree!

Louis Vuitton lente 2014

Steven Meisel strikes again! De fotograaf had ook de eer om de lentecampagne van Louis Vuitton te fotograferen en kreeg voor zijn camera niet alleen maar jonge huidjes. Een grote rol in de campagne was weggelegd voor Catherine Deneuve, een Franse actrice van maar liefst 71 jaar oud! Je zou het haar misschien niet geven maar deze dame is toch al echt op leeftijd!

L’Oréal

Helen Mirren mag dan 69 zijn, toch kan ze een campagne voor L’Oréal op haar indrukwekkende CV zetten. De grande dame van de Britse film werd door ruim 9000 vrouwen verkozen als het nieuwe model van het Franse beautymerk. Een hele eer want het moest een vrouw zijn waar iedereen zich mee zou kunnen identificeren.

Marc Jacobs beauty 2014

Wat een eer! Op je 64e nog gevraagd worden als model voor de beautylijn van een groot merk. Niet alleen dat, Jessica Lange is de eerste celebrity die schittert in een campagne voor het modehuis. Eerder gingen alleen topmodellen haar voor. De winnares van twee Oscars werd gefotografeerd door David Sims en de foto’s werden groots gepresenteerd op een feest in Parijs.

Tekst Max Herlings