Indiase Disney prinsessen

Belle, Sneeuwwitje, Yasmin? Check! Voor een fotoshoot liet fotograaf Amrit Grewal zich inspireren door 9 bekende Disney prinsessen maar dan wel Indian style! In deze fotoserie zijn onder andere Assepoester, Mulan, Rapunzel en Ariel omgetoverd tot Indiaanse beauty’s gehuld in de mooiste sari’s en andere Indiase klederdracht.  

Assepoester & Ariël

Alle foto’s hebben niet alleen een model die op het de prinses lijkt, maar zelfs de omgeving is afgestemd op een scene uit een van de Disneyfilms. Zo rent Assepoester net als in de film van een grote trap af met een schoen in haar hand. Deze Indiase Assepoester heeft een prachtige Indiase jurk aan met veel gouden details. Zelfs over haar kapsel is nagedacht! Het Diep In de Zee thema is aanwezig bij de Indiase versie van Disney prinses Ariel. Ook bij haar hebben ze goed hun best gedaan: het model heeft prachtige rode lokken en is gehuld in een mooie sari: een blauwe rok met een glitter croptop (zoals dat in het Westen heet). Het lijkt door het decor net alsof ze onderwater staat.

Pocahontas & Mulan

Pocahontas maar dan op z’n Indiaas. Met haar lange bruine haren en mooi poppengezichtje kun je meteen zien dat het Pocahontas is. Deze Indiase Pocahontas heeft veren in haar haren en mooie Indiase jurk aan met goud/bruine tinten. Ook de Chinese Disney prinses Mulan wordt in een Indiaas  jasje jurkje gestoken! Om dat echte Mulan gevoel te creeren is ook de achtergrond afgestemd op deze prinses: echte zwaarden  en een paal met een klein draakje poseren op de foto. Indian Mulan heeft een prachtige roze jurk aan met gouden details en een poeder roze tule rok.

Rapunzel & Doornroosje

Rapunzel let down your hair! Aan alle details zijn gedacht: het ziet er meisjesachtig uit en Rapunzel heeft (zoals het hoort) enorm lange haren. In die lange staart zitten allemaal kleine roosjes verstopt en op haar rok komen de bloemen ook terug. De rok wordt gecombineerd met een roze croptop die versiert is met diamantjes. Ook Doornroosje heeft een roze jurk, maar deze lijkt niet heel roze door de koper/gouden lijnen in de jurk. Doornroosje is te vinden op een bed van bloemen en doordat ze zit krijgt haar jurk enorm veel volume, prachtig!

Belle & Jasmine & Sneeuwwitje 

Belle lijkt precies en het decor is perfect! De bekende roos en de theepot, het kopje, de kandelaar en de klok zijn terug te vinden op de tafel. De bruid draagt een prachtige gele jurk die versiert is met zilveren kraaltjes en diamantjes! Ook Jasmine lijkt goed op de prinses van Aladdin! Ze is te vinden in het paleis en haar blauwe jurk met prachtige details op haar top. Verder komt overal op haar jurk de witgouden details terug en zelfs over haar haar is nagedacht! Ze draagt het namelijk precies zoals Jasmine dat ook doet! Sneeuwwitje, we saved the best for last! Want wauw, wat lijkt deze enorm op het Disneykarakter! Met haar gele rok, blauwe top, rode cape en zelfs aan de haarband is gedacht. Het decor is een beetje een vergroting uit de film. Sneeuwwitje wordt namelijk omringd door allemaal appels!

Bron foto’s: Amrit Grewal