It-girl: Jamie Bochert

Jamie Bochert is hot! Misschien heb je nog nooit van haar gehoord maar dit topmodel is de muze van Karl Lagerfeld, loopt alle grote shows der aarde, was het gezicht in meerdere Givenchy campagnes en stond al vijf(!) keer op de cover van Vogue Italia.

Dancing Queen

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat de inmiddels 33-jarige Amerikaanse als model zou gaan werken. Haar grootste droom was danseres worden en haar jeugd bestond dan ook uit repeteren en wedstrijden. Helaas zorgde haar lengte (1 meter 87) ervoor dat ze nooit werd gekozen bij dansuitvoeringen. Als ze negentien is, wordt ze ontdekt door  een modellenscout die wel wat ziet in haar bijzondere look. Helaas voor Jamie is dat in dezelfde tijd dat de sexy modellen als Adriana Lima en Gisele Bündchen weer hot worden. De eigenzinnige look van Miss Bochert past hier niet bij en het modellenwerk komt op een laag pitje te staan.

A new topmodel in town

Als Ann Demeulemeester haar in 2002 boekt voor een show gaat het heel hard met de carrière van Jamie. Ze boekt shows van onder andere Diane Von Furstenberg, Missoni, Jean Paul Gaultier, Givenchy en Viktor & Rolf. Ook de eerste magazinecovers stromen binnen. Meteen valt de look van Jamie op: de grote ogen, haar bleke huid en haar uitstekende jukbeenderen maken haar tot een topmodel dat niet iedereen kan waarderen. De modewereld blijkt toch niet zo haar ding en na twee jaar gaat ze met pensioen.

Arme muzikant

Na enkele jaren model geweest te zijn, richt Jamie zich op muziek maken. Onder de naam Frances Wolf produceert ze haar eerste album. Helaas valt het niet mee om rond te komen als beginnend artiest dus door geldgebrek is Jamie weer helemaal terug als model. Ze maakt er geen geheim van dat haar comeback een financiële keuze was: ‘’Om eerlijk te zijn, wil ik gewoon klaar zijn met deze show. Op naar de volgende en daar ook klaar mee zijn, zodat mijn dag er eindelijk opzit’’ verzuchtte ze tegen een journaliste tijdens fashionweek.

Sterrenstatus

Geldzorgen heeft Jamie Bochert vast niet meer. Ze pakt alleen nog klussen aan die ze zelf leuk vindt en ze werkt uitsluitend met modehuizen waar ze al een tijd mee bekend is. Naast haar modellencarrière blijft ze ook werken als muzikant. Dit samen met haar man, acteur Michael Pitt. Waarom de designers weglopen met deze dame die vooral boos kijkt en lekker veel sterallures heeft, is ons onbekend maar stiekem vinden we Jamie heel erg tof!

Tekst Max Herlings