H&M vs. Chloé: Copy the collection

Dat H&M niet vies is van het kopiëren van bekende modehuizen weten we ondertussen wel. Zo werden Lanvin, Gianvito Rossi en Prabal Gurung schaamteloos geïmiteerd door de Zweedse kledinggigant. Maar op het kopiëren van een hele collectie konden we H&M nooit betrappen, tot nu dan…

Bont en blauw

De pre-spring collectie van Chloé maakte ons allemaal erg blij. Kleurrijk, fris, vernieuwend en bijzonder geschikt voor het voorjaar. Het Franse modehuis creëerde bijzonder smaakvolle looks waar meerdere blauwtinten werden gecombineerd. Dit in combinatie met bloemenprints en strepen en je krijgt een zeer geslaagd eindresultaat. Omdat de prijzen nogal hoog liggen, (€2550 voor een jurk, €780 voor een top en €1250 voor een rok zijn erg normaal) is de collectie helaas niet te dragen door iedereen.

 

Goed gejat

H&M is de beroerdste niet en wil dat de gewone mens ook met couture in aanraking kan komen. Dus wat deden ze? Ze ontwierpen een collectie die bestond uit meerdere blauwtinten, gestreepte items en verschillende soorten bloemenprints. Hee, dat zagen we eerder al ergens voorbij komen! Ja er zijn wat verschillen. Zo bevat de gestreepte print bij Chloé meer wit terwijl er bij H&M meer kleur te bekennen is. Ook de tassen zijn iets anders (hoewel de kleuren wel hetzelfde zijn). Het wordt nog even afwachten of Chloé wat gaat doen met deze ordinair fashion diefstal. Tot die tijd weten wij waar we moeten wezen om er net zo fashionable uit te zien als de modellen in de Chloé campagne!

H&M vs. Chloé Pre Spring 2015: Copy the collection. Modeketen H&M kijkt af bij modemerk Chloé: Pre Spring 2015 resort collectie. Bekijk alle mode hier.

Foto: Chloé

How to wear it

Het fijne aan deze collectie (zowel de dure als de goedkope) is dat alle stukken heel goed te combineren zijn. Dit komt natuurlijk door de bij elkaar passende kleuren. Maar ook de prints zijn prima te combineren. Misschien lijkt het heftig: strepen en bloemen maar het staat verrassend leuk! Ook los zijn de items prima te combineren met de juiste basics. Zowel het modehuis als de kledingwinkel hebben er goed aangedaan om zo’n collectie aan te bieden!

H&M vs. Chloé Pre Spring 2015: Copy the collection. Modeketen H&M kijkt af bij modemerk Chloé: Pre Spring 2015 resort collectie. Bekijk alle mode hier.

Foto: Chloé

Tekst Max Herlings