Louis Vuitton herfst 2015: sporty mannen

Louis Vuitton staat bekend om de chique collecties waarin duidelijk aandacht is voor goede materialen en de perfecte pasvormen. Ook deze show was daar geen uitzondering op. Toch was er een nieuwe trend zichtbaar op de catwalk van het Franse modehuis: de kleding was chique maar had ook zeker een sportief randje! Alsof je als gentleman de vrije natuur opzoekt om er te gaan kamperen.

Jassen parade

Wat vooral opviel was de grote verscheidenheid aan jassen. Jassen met knopen, ritsen of een blinde sluiting, alles kwam voorbij op de catwalk. De kleurencombinatie camel met donkerblauw werkt verrassend goed en geeft een rustig, strak en chique gevoel. De print die lijkt te bestaan uit bomen is bijzonder en creatief gevonden. Dankzij de stevige laarzen krijgt het een stoere edge. En kijk hoe leuk, die tassen en koffers met de beroemde Louis Vuitton print!

Clean and crisp

Dat prints niet altijd nodig zijn om een statement te maken bewijst hoofddesigner van Vuitton, Kim Jones, met deze looks. Simpel, clean and crisp zijn de toverwoorden. De camel kleuren en bruintinten passen perfect bij elkaar en de stoffen zien eruit alsof ze gemaakt zijn voor de koudere dagen. Ook hier kunnen de geweldige koffertjes niet ontbreken en zijn de schoenen weer flink stevig.

Mooi leer is niet lelijk

We hebben het wel over een herfst collectie dus een goede leren jas kan natuurlijk niet ontbreken. De fans van leer kunnen maar liefst kiezen uit drie kleuren: rood, zwart en bruin. Elke look is perfect op elkaar afgestemd en klopt van accessoires tot schoenen. Ook leuk: in plaats van die eeuwige oversized leren jassen voor mannen gingen ze bij Louis Vuitton voor strak gesneden jasjes. Eens wat anders en zeker geslaagd!

Passie voor prints

Hoewel de collectie qua kleurgebruik nogal ingetogen was en bovenal behoorlijk draagbaar, waren er ook wat uitbundigere looks die qua prints behoorlijk hysterisch zijn. Pakken met oversized colberts en jassen bedrukt met een grote ruitenprint of polkadots gemaakt van de eerder genoemde bomenprint? Ja, dat kan gewoon! Ook meerdere prints met elkaar combineren zorgt voor een geslaagd resultaat. You did a great job Kim Jones!

Tekst Max Herlings