Jezelf modieus kleden tijdens de koude maanden

kleding in de winter

Jezelf modieus kleden in de zomer lijkt meestal niet zo moeilijk. Je zit vaak veel lekkerder in je vel, de zon doet veel voor je humeur en dat straal je vervolgens ook uit. In de koude maanden van het jaar is dat vaak een heel ander geval. Het liefst verstop jij je achter een dikke trui die je al tien jaar hebt, een warme joggingbroek en het liefst met een deken op de bank. Toch kun je je ook in de koude maanden modieus kleden.

Mooie printen en kleuren

Dat het buiten koud is en jouw humeur daardoor misschien wat minder positief is als in de zomer, betekent natuurlijk niet dat je alleen maar grauwe kleuren moet dragen. Juist door in de winter mooie printen en kleuren te dragen, fleur je jouw outfit op. Kleur zorgt vaak voor een positief gevoel, en dat geldt ook zeker bij het dragen van kleurige kleding. Natuurlijk betekent dit niet dat alles in kleur moet zijn, maar een jeans met een oranje trui of kleurrijke blouse kan al veel veranderen.

Daarnaast is het aan te raden verschillende lagen te dragen. Ideaal wanneer je vaak van ruimte verplaatst. Op kantoor is het misschien heel erg warm, maar in de trein een stuk koeler. Door bijvoorbeeld een trui over je blouse te dragen kun je er altijd voor kiezen je trui uit te trekken wanneer het toch allemaal te warm voor je is. uiteraard trek je buiten een mooie jas aan, eventueel met een lekkere dikke, kleurrijke sjaal en een muts.

Kies de juiste schoenen voor je outfit

Pumps staan natuurlijk ontzettend vrouwelijk en modieus, maar is in de winter misschien niet de beste optie. In plaats daarvan zou je mooie enkellaarsjes aan kunnen schaffen, of juist mooie hoge knielaarzen. Laarzen kopen doe je het beste midden op de dag, wanneer je al het nodige aantal stappen hebt gemaakt. Daarnaast is het belangrijk de laarzen te passen met de sokken of kousen die je normaal gesproken ook draagt. Op die manier weet je zeker dat de laarzen perfect zitten, en je niet na een halve dag lopen al je hakken kapot hebt.

Ben je meer het type voor sneakers? Probeer dan in de winter eens hoge sneakers te dragen. Deze staan niet alleen erg mooi, maar zitten ook heerlijk warm. Zo weet je zeker dat je geen koude voeten krijgt, maar loop je er wel nog steeds modieus bij.

Accessoires maken het af

Accessoires zijn altijd goed, en zorgen er vaak voor dat het je look helemaal af maakt. Onder accessoires kunnen we de sjaal en de muts verstaan, maar bijvoorbeeld ook een mooie ketting, oorbellen of kniekousen. Wel moet het allemaal bij elkaar passen, want anders sla je de plank volledig mis. Een mooie zwarte jurk is prima, maar als je er vervolgens kniekousen onder gaat dragen kan het geheel misschien een beetje apart zijn en dat is niet wat je wilt.