Kledingtips voor dames op leeftijd

Als vrouwen ouder worden is het een uitdaging uit te zoeken hoe je stijlvol kunt verschijnen zonder eruit te zien alsof je je verloren jeugd probeert te heroveren. We hebben goed nieuws: je kunt modieus zijn zonder de laatste rages te volgen die misschien niet geschikt zijn voor je leeftijd. In dit artikel een aantal tips hoe je je op modegebied aan je levensstijl kunt aanpassen.

Geen ultieme regels

Naarmate vrouwen andere mijlpalen in hun leven bereiken, wordt het belangrijk om na te denken over geschikte kleding. Er zijn geen ultieme regels, maar wel bepaalde. Jassen en pakken staan bijvoorbeeld fantastisch bij oudere vrouwen. Vrouwen boven de 30 kunnen jassen en jacks die te getailleerd zijn en te strak gaan zitten beter vermijden. Deze kledingstukken kunnen beter aan jongere vrouwen worden overgelaten.

Donkere kleuren geven slank effect

Professionele vrouwen boven de 30 kunnen hun mantels en jasjes het beste beperken tot twee tot drie outfits, of een combinatie van outfits. Ze kunnen elke kleur kiezen, maar van donkere kleuren is bekend dat ze een slank effect en vorm geven. Vrouwen boven de 30 moeten één jas kiezen die mooi staat bij meer dan twee outfits. Bovendien is het belangrijk om niet de fout te maken te veel lagen te kiezen. Te veel laagjes doen je er te nonchalant uitzien.

Jurken met lange mouwen

Vrouwen boven de 30 zien er vaak prachtig uit in jurken met lange mouwen, truien, en vesten te kiezen die niet te strak zitten als ze onder een jas of vest gedragen worden. En door online te shoppen vind je zeer veel leuke kleding. Een vrouw die lang en goed gebouwd is, zal er geweldig uitzien in een wikkeltrui van wol, die als top met broek of als jurk gedragen kan worden. Dit is een veelzijdig kledingstuk dat bij verschillende outfits gedragen kan worden. Ze worden niet alleen door vrouwen gedragen, maar ook door jonge meiden. Bovendien is de wikkelwijze comfortabeler dan de andere driekwartlengte modellen.

Waar moet je aan denken bij strakke broeken?

Strakke broeken met een taps toelopende taille maken deel uit van de garderobe van veel oudere vrouwen. Om modieus te blijven, is het belangrijk dat je trouw blijft aan de basisrichtlijnen voor vrouwen van deze leeftijd. Draag bijvoorbeeld broeken met een taps toelopende taille en licht uitlopende pijpen. De taille moet nauwsluitend zijn, maar moet genoeg onthullen om de heupen vorm te geven. Voor langere en slanke vrouwen kan een taps toelopende broek hen nog langer doen lijken.

Kun je nog topjes dragen?

Bij de keuze van een topje doet een vrouw boven de 30 er goed aan een topje te kiezen dat een zachte, aansluitende pasvorm heeft. Houd rekening met het feit dat je naarmate je ouder wordt niet meer zo slank zult zijn als vroeger. Als je het idee hebt dat je topjes, blouses en accessoires je moeten passen, ga er dan gewoon voor!

Tot slot: accessoires

Tenslotte de accessoires. Een modieuze riem voor je taille staat altijd mooi, net als sieraden. Denk bijvoorbeeld aan een gouden of zilveren ketting of een grove, zware, smaragdgroene hanger voor in de oren. Sieraden geven pit aan elke outfit!