Eruit zien als een winnaar terwijl je sport (of niets doet)

sportswear

Wanneer het aankomt op sportswear zijn we van ver gekomen. Daar sta je misschien niet zo bij stil, maar kijk voor het gemak even wat wij in de jaren 70, 80 en 90 droegen tijdens het sporten. Wat hebben we erop terugkijkend de plank misgeslagen. Toen was het allemaal waarschijnlijk erg hip, maar laten we eerlijk zijn: vreemde korte broekjes met hoge sokken, fluorescerende pakken of vormloze hobbezakken waren nu niet echt voorbeelden van tijdsbestendige sportmode. Ga je sporten, dan wil het oog qua kleding natuurlijk ook wel wat. Noem ons bevooroordeeld, maar wij vinden dat we dat anno nu een heel stuk beter doen dan vroeger.

Investeer in goede basics

Steeds meer mensen investeren in goede basics voor het sporten. Het mooie is dat subtiliteit tegenwoordig ook een optie is. Natuurlijk: veel mensen dragen tijdens het sporten graag signature pieces. Een opvallend dessin, een knallende kleur of misschien wel een outfit van jouw favoriete sportteam: het kan en mag allemaal. Ook hiervoor geldt dat het al stukken beter oogt dan vroeger. Sportswear is een echt volwaardige mode categorie geworden.

Toch loont het om te investeren in goede basics. Tijdloze items van goede kwaliteit waarin je keer op keer kunt sporten. Want vergeet niet: jouw sportkleding krijgt het vaak zwaarder te verduren dan andere kleding. Niet alleen ben je er zeer actief in bezig (en moet het dus tegen een stootje kunnen); het wordt ook vaker gewassen en meestal ook op hogere temperaturen. Houd hier rekening mee.

Sporten en loungen in dezelfde kleding? Het kan

Kijk je naar het voornaamste verschil op het gebied van sportkleding toen en nu, dan zie je dat de lifestyle factor echt in sportswear is verwerkt. Sportkleding is niet langer zeer uitgesproken kleding die alleen tot zijn recht komt tijdens het sporten. Steeds vaker is sportswear ook echte loungewear: kleding die je aantrekt in je vrije tijd en waarin je er gewoon goed uitziet. Er wordt door merken meer en meer aandacht besteed aan ontwerp en uitstraling en dat is wat ons betreft een goede ontwikkeling. Want zeg nu eerlijk: multifunctionaliteit is altijd lekker. Meer en meer bewijzen (sport)merken dat sportiviteit en stijl hand in hand kunnen gaan.

Ken je In Gold We Trust al?

Een mooi voorbeeld van de mooie sportkleding van nu vinden wij In Gold We Trust. Check maar eens zo’n toffe In Gold We Trust Hoodie. Hiermee zie je er tijdens het sporten (wanneer het koud is, of tijdens je warming up of als overkleding) uit als een winnaar…. maar ook wanneer je thuis gewoon lekker op de bank hangt. Een subtiel sportief ontwerp, tof statement, goede pasvorm en hoogwaardige materialen zodat de kleding lang meegaat. Kijk, hadden we dat in de jaren 70, 80 en 90 maar gehad. Naast hoodies vind je in deze lijn ook alle andere sportkleding die je nodig hebt, zoals sweaters, sweatpants, t-shirts, shorts en complete trainingspakken.