Leren schoenen onderhouden doe je zo

Leren schoenen onderhouden

Leren schoenen bezitten heeft veel voordelen. Leer is een zeer goede kwaliteit materiaal, waardoor je schoenen lang mee kunnen gaan. Verschillende schoenmerken werken hierdoor graag met leer, check bijvoorbeeld de super leuke Gabor enkellaarsjes. Natuurlijk moet je je leren schoenen onderhouden als je wil dat ze zo lang mogelijk meegaan. Met deze tips zullen je schoenen lang mooi blijven.

Leer kan uitdrogen

In de loop van tijd droogt leer uit, daarom moet je jouw leren schoenen onderhouden. Als je wil dat je schoenen mooi blijven is het belangrijk dit uitdrogen tegen te gaan. Dit kan je doen door je schoenen eerst met een vochtige doek schoon te maken en vervolgens met schoensmeer in te smeren. Let er hierbij wel op dat je een schoensmeer neemt die dezelfde kleur heeft als je schoenen of dat je een kleurloze schoensmeer neemt. Ook moet je niet teveel schoensmeer gebruiken, dan gaat het leer namelijk dicht en kan het niet meer ademen. Laat de schoensmeer een half uurtje intrekken en veeg de schoenen daarna af met een droge doek. Je schoenen zijn nu weer als nieuw!

Schoenspanners

Zorg ervoor dat je altijd schoenspanners in je schoenen doet wanneer je je schoenen uittrekt. Een schoenspanner zorgt ervoor dat je schoenen mooi in model blijven en ze voorkomen de loopplooien die bij het dragen ontstaan. Het is extra goed voor je schoenen als je houten schoenspanners gebruikt, deze nemen namelijk vocht op. Een makkelijke manier om je leren schoenen te onderhouden dus.

Rust geven

Het is belangrijk dat je je leren schoenen rust geeft. Om slijtage te voorkomen is het het beste om je schoenen om de dag te dragen. Ook geeft dit het uitgerekte leer de kans om tot rust te komen en in de goede vorm te blijven. Dit zal niet moeilijk zijn, want elke vrouw heeft natuurlijk genoeg schoenen in haar kast om elke dag af te kunnen wisselen ;). Zo niet, check dan snel Gabor voor een mooi nieuw paar leren schoenen!