Waarom is een wit t-shirt een tijdloos kledingstuk?

Over het algemeen zijn mannen dol op het dragen van witte shirts. Het is een basic kledingstuk dat prima past onder een blouse, overhemd of polo. In Nederland en België kom je in het straatbeeld regelmatig iemand tegen die een wit shirt draagt. Waarom is een wit t-shirt een tijdloos kledingstuk?

Multifunctioneel

Het grote voordeel van t-shirts in wit is dat ze multifunctioneel zijn. Je kunt ze namelijk tijdens elke gelegenheid dragen. Zo past een wit t-shirt prima als onderkleding voor een nette blouse of overhemd. In combinatie met een net jasje kom je tijdens een zakelijke bijeenkomst zo goed voor de dag. Maar mannen dragen een wit shirt ook graag tijdens het sporten. Het kledingstuk neemt namelijk veel zweet op. De meeste collecties zijn dan ook zo ontworpen dat je tijdens het sporten niet overmatig zweet. Bovendien zitten de shirts tijdens sportieve activiteiten bijzonder comfortabel. Of draag in de winter een wit shirt onder je andere kleding. Zo passen ze prima onder je trui. Deze combinatie houdt je ook tijdens de donkere dagen voor kerst lekker warm.

Ideaal voor elk seizoen

Witte shirts zijn geen fenomeen van de afgelopen jaren. Honderd jaar geleden werden ze al graag gedragen door arbeiders die zware werkzaamheden moesten verrichtten. De t shirts namen namelijk veel zweet op. Ook tegenwoordig vormt dit voor veel mannen een belangrijke reden om een wit shirt te dragen. Toch zijn er ook een aantal zaken sterk veranderd. Zo wordt een wit t-shirt tegenwoordig ook gedragen om stijlvol voor de dag te komen. In combinatie met een spijkerbroek en sportschoenen kom je sportief voor de dag. Met een jasje creëer je eventueel nog wat meer kleur.

Comfortabele en zijdezachte shirts

Witte t-shirts zijn niet saai, want er is veel variatie. Zo bestaan er onder andere witte t-shirts met zowel een V-hals als een ronde hals. Alle kledingstukken zien er zeer netjes uit, en gaan bijzonder lang mee. Ze zijn verkrijgbaar in de maten XS tot 4XL. Zowel kleine als grote mannen kunnen dus langere tijd van de kledingstukken genieten. De t-shirts zijn zo ontworpen dat ze elke man een comfortabel gevoel geven. Ze zijn vervaardigd met speciale katoenweving dat voor zijdezachte shirts moet zorgen. Daarnaast zijn ze voorgewassen en voorgekrompen, wat krimpen na een wasbeurt moet voorkomen.

Witte kleuren

Het kiezen van de juiste kleur wit is soms een behoorlijke uitdaging. Niet alleen wanneer het gaat om schilderwerk, maar ook bij het kopen van kleding. Want wat is nu echt wit? Het spectrum van witte kleuren is behoorlijk uitgebreid. Zo heb je onder andere standaard wit, gemengd wit, signaalwit en papyruswit. Al deze kleuren worden in de kleurenwijzer aangeduid met zogeheten ‘RAL codes’. Wanneer je een zuiver witte kleur wilt kies je voor RAL 9010. Gelukkig maakt het internet een zoektocht naar witte t-shirts een stuk simpeler. Zoek op Google bijvoorbeeld naar ‘t-shirts van topkwaliteit’ of ‘echt witte shirts’.