Suède schoenen schoonmaken? Lees hier hoe!

Suède schoenen schoonmaken

Alle schoenen worden wel eens vies. Bij je oude sneakers vind je dit misschien wat minder erg, maar als je nieuwe suède schoenen koopt ben je misschien toch wat voorzichtiger, want suède schoenen schoonmaken is niet eenvoudig. Suède is namelijk best een lastige stof om schoon te maken, daarom hier een paar tips en tricks.

Gebruik een suèdeborstel

Als je suède schoenen hebt gekocht is het wel echt een must om ook een suèdeborstel aan te schaffen. Alleen met deze borstel kan je je nieuwe schoenen écht mooi houden. Deze borstel is zo handig omdat hij aan de ene kant een stalen borsteltje heeft en aan de andere kant een rubberborsteltje. Gelukkig zijn deze borstels overal te vinden, grote kans dat je deze borstel samen met je schoenen kan kopen.

Begin als je je suède schoenen gaat schoonmaken met het stalen borsteltje. Borstel hiermee voorzichtig in één richting over de schoenen. Dit is erg belangrijk omdat je anders het suède kan beschadigen, en dat is natuurlijk erg zonde. Alleen bij slijtplekken mag je wat ruwer borstelen, zodat de haartjes van het suède weer loskomen. Zijn je schoenen gemaakt van een gevoeligere suède soort, gebruik dan het rubberborsteltje.

Watervlekken op suède schoenen

Water is slecht voor suède, dus pas hier altijd mee op. Gooi bijvoorbeeld nooit je suède schoenen in de wasmachine, het suède kan hierdoor helemaal zijn kleur verliezen en zelfs vervormen, super zonde. Als je toch een watervlek hebt op je schoenen, is deze er vaak wel uit te halen. Dit doe je door, verrassend genoeg, water te gebruiken. Gebruik het metalen borsteltje om de hele buitenkant van de schoen met een dun laagje water in te smeren. Haal hierna overtollig water weg met een droge doek en laat ze een nacht drogen, het liefst met een schoenspanner erin zodat het suède niet haar vorm verliest.

Suède schoenen schoonmaken kan jij nu ook!

Suède schoenen schoonmaken moet met deze tips en tricks helemaal lukken, laat je dus niet langer tegenhouden om suède schoenen te kopen! Er is tegenwoordig keuze genoeg; kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe collectie van Tosca Blu, die super leuke suède enkellaarsjes en hakken hebben in de nieuwe collectie. Mannen hoeven natuurlijk niet achter te blijven, neem eens een kijkje in de collectie van Cycleur de Luxe.