Schoenen poetsen: zo houd je schoenen als nieuw

Schoenen poetsen: zo houd je schoenen als nieuw

Als je nieuwe nette schoenen hebt gekocht zien ze er nog super mooi uit. Ze staan geweldig onder je pak of je little black dress. Helaas gaat die glans er na een tijdje vanaf en beginnen je schoenen dof te worden. Dit is erg zonde! Gelukkig kan je door je schoenen af en toe te poetsen ze helemaal mooi houden, hier vertellen wij je hoe je dit moet doen.

Schoenpoets van goede kwaliteit

Let er op bij het kopen van schoenpoets dat je geen synthetische schoenpoets koopt. Dit zorgt ervoor dat de schoen niet meer kan ademen. Vooral leer is hier heel kwetsbaar voor. Je schoenen zullen hierdoor eerder lelijk worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als er bijenwas of oliën in de schoenpoets zitten weet je dat je kwaliteit te pakken hebt.

Schoenen poetsen op de juiste manier

Poets je schoenen pas als ze droog zijn. Als ze nog nat zijn is het beter om eerst te wachten totdat ze droog worden. Zet je leren schoenen nooit bij de verwarming, hiervan droogt het leer uit. Als je schoenen droog zijn moet je ze eerst met een droge doek schoonmaken om het vuil te verwijderen. Doe vervolgens een klein beetje schoenpoets op een speciale poetsborstel en wrijf dit uit over de schoen. Zo’n poetsborstel kan je natuurlijk in je schoenenwinkel krijgen zoals bij Van Bommel. Als je de schoen helemaal hebt ingewreven met schoenpoets leg hem dan op een droge plek om te drogen. Wanneer de schoenen droog zijn moet je ze alleen nog even afborstelen en ze zijn weer als nieuw. Hierna kan je nog een keer met een doek over de schoenen gaan, hier gaan ze mooi van glimmen!

Met deze tips moet het helemaal lukken om je schoenen lang mooi te houden! Als je nu echt zin krijgt om een nieuw paar schoenen aan te schaffen moet je eens kijken naar de prachtige Floris van Bommel schoenen, perfect voor bij elke nette gelegenheid!