Make up trends 2014: Donkere lippen

Lippen zijn een belangrijk aspect geworden van onze make-up routine. Naast de wimpers en de wenkbrauwen is het creëren van opvallende (en vollere) lippen big business. Donkere kleuren spelen daarbij een belangrijke rol in deze lippentrend. Eén van de make up trends van 2014 is daarom ook donkere lippen in kleuren als aubergine, burgundy en pitch black.

Donkerpaars

Een donkerpaarse lippenstift. Zou jij het doen? Het lijkt een ongebruikelijke kleur, maar dat is het absoluut niet! Sterren als Lorde, Rihanna en Joan Smalls zijn gek op hun paarse lipstick. Het grappige aan deze dark lip trend is dat hij totaal niet van de catwalk overgewaaid is. Als je terugkijkt 2014 naar Autumn/Winter shows, was de meest populaire look de nude look. Hier en daar zag je een rode lip, maar daar bleef het ook bij. 

Donkere lippen

Maar waar komen donkere tinten dan vandaan? Wij denken dat het seizoensgebonden is. Zodra het wat kouder wordt, wordt lichtkleurige kleding ingeruild voor donkere outfits. En als je naar de kleuren van dit seizoen kijkt, dan zie je dat het kleurenpalet vooral bestaat uit donkere tinten. Kleuren als roze en oranje worden dan al gauw vervangen door donkerrood, wijnrood, burgundy, zwart, paars en aubergine.

Make up trends 2014: Donkere lippen als donkerpaars, burgundy en zwart zijn hot! Alles over de make up trends 2014: Donkere lippenstift is trendy!

Burgundy 

Deze laatstgenoemde kleuren worden vooral door sterren gedragen. It-girls als Kylie Jenner, Rihanna, Shay Mitchell, Joan Smalls en Cara Delevingne gaan nog een stapje door de trend geheel op hun eigen manier in te vullen. Deze it-girls maakten hun lippen nog een tikkeltje donkerder, wat in onze ogen perfect past bij het seizoen. Overigens is de trend niet gebonden aan een tint paars. Het mooie is als er een rode gloed in de lippen zit, gemixt met een paarse kleur: burgundy it is! 

Tintje lichter 

Zoals je al op diverse afbeeldingen hebt kunnen zien, kun je dit seizoen maar ook volgend seizoen je lippen zo donker maken als je wilt. Wij denken, dat naarmate het seizoen vordert dat de lippen steeds een tintje lichter worden. 

Make up trends 2014: Donkere lippen als donkerpaars, burgundy en zwart zijn hot! Alles over de make up trends 2014: Donkere lippenstift is trendy!

Flormar en MAC 

Donkerpaarse en/of wijnrode lipstick kun je bijna overal scoren. Voor de juiste tint kun je het best even de dichtstbijzijnde MAC store of Make Up Studio winkel bezoeken. Voor low budget lips kun je terecht bij Hema, Kiko en Flormar in de Kalverstraat. Benieuwd naar hoe je een mooie make-up look als Kylie Jenner kan creëren? Bekijk dan hier onze tutorial!