Midirok: trend report 2014

Hij is classy, stylish en bovendien heel erg tijdloos. De midi rok is de oplossing voor de soms te korte minirok en de wat overdreven bohemian maxi rok. Deze winter is de midirok de musthave die niet in je garderobe mag ontbreken! 

Faye Dunaway

De midi rok werd in Amerika een hit nadat duizenden meisjes Faye Dunaway in de film Bonnie and Clyde (1967) de rok zagen dragen. De midi rok was hét antwoord voor de jongeren die te volwassen waren voor de minirok. De midi rok was een vaste dresscode tijdens een avond dansen in de club.

Faye Dunaway in Bonnie & Clyde

A-lijn 

Een midi rok komt tot je knieën of net erover. Je herkent hem aan het typische a-lijn ontwerp. Sommige exemplaren komen tot de kuit. Nu niet meer zo revolutionair, maar toen deze rok voor het eerst gezien werd (in de jaren 30), waren de reacties alles behalve positief. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen! Tegenwoordig komt de midi rok is verschillende designs. 

Leren midirok 

De leren midi rok wordt bijvoorbeeld steeds populairder. Dit exemplaar geeft je de stoere, grungy look waar we tegenwoordig zo dol op zijn. Omdat deze rok al opvalt is het belangrijk om hem te combineren met een wat rustiger item. Heel veel vrouwen kopen de midi rok in een effen kleur, waarna ze hem combineren met een (oversized) sweater of een nette blouse. Vervolgens wordt de sweater of de blouse in de rok ‘gepropt’. 

Chiffon midirok 

Chiffon is een veelgebruikte stof voor midi rokken. Deze rokken vallen vaak ook wat wijder en hebben een luchtige uitstraling. De rok is vaak ook langer; op festivals is deze rok de musthave voor iedere fashionista. De chiffon midi rok wordt vaak gedragen met statement schoenen: denk aan opvallende sandalen, of mooie kitten heels. 

Plissé midirok 

Plissé rokken vallen in dezelfde categorie als de chiffon midi rok en hebben een prinses-achtige uitstraling. We zien deze rok vaak in wat zachtere kleuren voorbijkomen. Midi rokken met tule zijn ook gewild. Deze ‘tutu’s’ worden vaak gecombineerd met de urban crop tops, om de look wat meer pit te geven. 

Pencil midirok

De pencil skirt kun je eigenlijk ook rekenen tot de midirok familie. Deze rok is wat strakker van aard, waardoor je vrouwelijke vormen beter zichtbaar zijn. Deze rok komt meestal tot de knie. Modehuizen als Moschino en Giambattista Valli zijn dol op deze rok, maar waarschijnlijk niet zoveel als Kim Kardashian, de koningin van de pencil skirts. De realityster wordt alleen maar in pencil skirts gespot, we hebben Kim eigenlijk nooit echt in broeken zien rondlopen.

Stijl tips

Een midi rok is op alle momenten inzetbaar: tijdens een avondje uit, of gewoon overdag op kantoor! Wil je een van deze look nabootsen? H&M heeft genoeg exemplaren in haar assortiment zitten waar je wel een tijdje mee vooruit kan!

Geschreven door Aminanta Minte