Topshop kopieert Burberry sjaal

“If they are not copying you, then you are f*cked” hebben we iemand wel eens horen zeggen. En gelijk heeft diegene. Als een grote winkelketen je high end ontwerpen niet kopieert, dan heb je iets goed fout gedaan.

Copycat

Vandaag de dag is het geen schande meer om copycat te worden genoemd. Winkelketens als Zara en H&M zijn de grootste na-apers en lijken zich niet te schamen om die reputatie. 

Zara en Topshop

Maar ook andere ketens waaronder Topshop mag aan het rijtje copycats worden toegevoegd. De Britse retailer kopieerde laatst wel een heel opvallend item: de populaire Burberry cape van de herfst-wintercollectie! En wij maar denken dat alleen Zara insprong op de cape- en ponchotrend! Meer weten over de copycat van Zara? Bekijk deze hier.

Topshop kopieert Burberry sjaal. Na Zara kopieert ook Topshop de populaire Burberry sjaal gespot bij diverse celebs. Ontdek deze hier.

Topshop vs. Burberry

We moeten wel toegeven dat Tophshop het iets beter heeft proberen te verhullen. De winkelketen veranderde de kleursamenstelling. Topshop gebruikt donkere aardekleuren, in plaats van het overheersende rood, zwart en beige van Burberry.

Uitverkocht 

De Topshop cape is in no time uitverkocht (in tegenstelling tot de sjaal/cape van Zara). Wij begrijpen wel waarom: 45 euro voor een Topshop cape tegenover 1.050 euro voor een Burberry variant. Wat zou jij doen?

Geschreven door Aminanta Minte