Milaan fashion

Niet zo druk en gehaast als grote broer Rome en niet zo rommelig als het zuidelijke Napels. Nee, Milaan is de chique parel in Noord-Italië en dat is ook te zien aan de inwoners van de stad. Milaan behoort tot de klassieke modesteden in de wereld (New York, Londen, Parijs, Milaan), host een zeer populaire Fashion Week en is het hoofdkantoor van Prada, Armani, Versace en Dolce & Gabbana.

Ingetogen glamour

Milaan is een stad waar het draait om zien en gezien worden. Toch is het niet zo dat je moet overdrijven. Nee, in Milaan draait alles om ingetogen glamour. De bewoners van de stad zijn dol op Italiaanse labels en kiezen hun kleding dan ook met veel liefde uit. Hoewel de mode in Milaan niet zo uitgesproken is als in Londen kan hier toch verrassend veel.

Domme bontjes

Kijk niet op van bont (de winters in Milaan zijn freezing!) en van vrouwen die op hoge hakken door de stad rennen. Ook sweaters op een rokje, sokken in high heels, een gehele leren outfit en het laten zien van benen zijn heel normaal. Enkele dingen die Milanese vrouwen nooit zullen doen? Onverzorgd de deur uitgaan of de punk look omarmen (van de Londense babes). Nee, de inwoners van de stad laten graag zien dat zij zeer modebewust zijn.

Mixen

De looks die vers van de catwalk komen vinden gretig aftrek in de Italiaanse metropool. De dames uit de stad weten als geen ander hoe ze couture kunnen mixen met high street fashion. Ook de mannen in de stad kunnen er wat van: de dandy look is erg populair onder de Milanese heren. Ook is het zeer normaal dat de man in pak over straat gaat. En dan blijven wij ons maar afvragen waarom Italianen zo sexy zijn?

Klassiekers

Enkele key-items die niet mogen ontbreken in je Milan-inspired garderobe zijn dus een bontjas, minstens enkele klassieke sweaters en blouses, een goede jeans en een goede pantalon, veel hoge hakken, een camel coat en bloemenprints. Op beautygebied zit je altijd goed met de klassieke parfums ‘Prada Ambre’ en  ‘Acqua di Gioia’ van Armani. Het haar is los maar verzorgd en de make-up is naturel zodat alle aandacht naar je outfit gaat.

Walhalla

Winkelen in Milaan is een hele belevenis op zich. De stad staat bekend als winkelwalhalla en is vooral ook erg luxe. Via Manzoni, Via Monte Napoleone, Corso Venezia en Via della Spiga zijn de straten die samen de ‘Gouden Vierhoek’ vormen en behoren tot een van de meest luxueuze winkelgebieden ter wereld. Zo is er een Gucci winkel met maar liefst drie verdiepingen en hebben onze favourite Dutch designers Viktor & Rolf er ook een winkel. Armani heeft er niet alleen een winkel, nee het modehuis heeft een heel warenhuis in Milaan met bloemen, meubels, kleding en zelfs chocoladepasta van €18,00. In Milaan kijk je je ogen uit maar moet je ook zeker een goedgevulde portemonnee hebben!

Stijliconen 

Stijliconen die de Milaan style helemaal snappen zijn onder andere hoofdredactrice van Vogue Italia Franca Sozzani, Miucca Prada, Hanneli Mustaparta en Olivia Palermo.