Parijs tips: Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen

Als je van Parijs en shoppen houdt dan ben je in Saint-Ouen aan het goede adres. Saint-Ouen, een plaatsje in het noorden van Parijs, heeft de grootste vintagemarkt ter wereld. Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen is absoluut een bezoekje waard, als je op zoek bent naar mooie one of a kind spullen.

Viva la France

Wat heeft deze markt je te bieden? Allereest een mooi stukje Frankrijk. Veel cafés en restaurant hebben echt hun pittoreske, Franse stijl behouden. Net zoals in de film dus, maar dan echt! In sommige restaurantjes/cafés wordt je zelfs vermaakt door middel van live muziek. Hartstikke leuk, als je er een weekendje tussenuit wilt.

Openingstijden

Le Marché Aux Puces is enorm. Op zaterdag en zondag kun je tussen 9.00 en 18.00 uur terecht bij de vijftien markten die over verschillende straten zijn verdeeld. De markt, die gratis te bezoeken is, is ook op maandag te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Op deze dag zijn er overigens wel minder marktjes.

Echt vintage

De producten die je op deze markten vindt stammen vooral uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Antieke meubels, boeken, juwelen, kunst, keramiek, oude camera’s, speelgoed, kleding: je hebt het allemaal. Echte koopjes zijn moeilijk te vinden, maar gelukkig is er altijd nog de kunst van het onderhandelen. Als je echt op zoek bent naar koopjes, kun je ook de vlooienmarkten rondom Saint-Ouen bezoeken. Let wel op dat je vooral namaak producten zal tegenkomen. Dit is vooral het geval bij de Périphérique, dat geen onderdeel is van Les Puces. Doorlopen dus! Dus terug naar de markt: wat kun je op welke markt vinden? 

 

Marché Serpette

Een chique markt. Beelden, spiegels van bladgoud en kristallen kroonluchters. Duur, maar zeker een kijkje waard.

Marché Jules-Vallès

Een overdekte markt, die in de buurt komt van een ouderwetse rommelmarkt.

Marché Dauphine

Ook overdekt, in een modern ogende gebouw. Je vindt er boeken, platen, en een fotozaak.

Marché Paul Bert

Deze markt is gewoon buiten, maar de prijzen blijven hoog. Je vindt er veel kunst, antiek en meubilair.

Marché Vernaison 

Deze markt heeft maar liefst 250 kraampjes. Hier kun je al uren ronddwalen. Je vindt er onder andere veel antiek, Scandinavisch design.

Marché Malassis

Hier vind je veel antieke meubels, camera’s en speelgoed.

Marché Dauphine en Marché Biron

Nog meer antieke meubels, boeken en kunst.

Metro 

De markt is met de metro gemakkelijk te bereiken. Stap op bij metrostation Porte de Clignancourt of Metrostation Garibaldi. Bij de halte Porte de Clignancourt stap je uit. Vanuit daar moet je bij Rue Des Rosiers proberen te belanden, de hoofdstraat van Les Puces.