Oscar de la Renta overleden

De New Yorkse ontwerper Oscar de la Renta is gisteravond overleden aan de gevolgen van kanker. De ontwerper overleed op 82-jarige leeftijd. De la Renta leed sinds 2006 aan de ziekte.

Achtergrond

Geboren in 1932 in de Dominicaanse Republiek, verhuisde De la Renta op 18-jarige leeftijd naar Madrid om te studeren aan de Academie van San Fernando. Daar kwam de ontwerper in aanraking met mode, vooral toen hij sketches mocht tekenen voor Cristóbal Balenciaga. De la Renta verhuisde naar Parijs om daar voor Lanvin te werken.

Amal Clooney

Vervolgens ging De la Renta terug naar New York om zijn eigen label op te zetten. De la Renta’s werk werd pas echt bekend, nadat first lady Jacqueline Kennedy zijn ontwerpen droeg. Na haar, werden ook andere presidentsvrouwen gekleed: Betty Ford, Nancy Reagan, Hilary Clinton en Laura Busch. Recentelijk ontwierp De la Renta nog de bruidsjurk van Amal Clooney.

Ontwerper van het Jaar

Oscar de la Renta won twee keer de Ontwerper van het Jaar prijs van de Council of Fashion Designers en een CDFA Lifetime Achievement Award.

“There is no one on earth who makes a woman feel more beautiful than Oscar de la Renta.” , plaatste model Karlie Kloss op Instagram.

Peter Copping 

Eerder stelde de ontwerper nog Peter Copping aan als de nieuwe hoofdontwerper van het modehuis.