Praag

De hoofdstad van Tsjechië is naast heel erg mooi en sprookjesachtig ook een stad waar je goed kunt shoppen. Tsjechië biedt de juiste mix tussen klassieke ontwerpen, betaalbare mode, westerse merken en een steeds groter wordende fashion scene. Succes met shoppen in Praag, als je deze tips volgt kom je zeker op de juiste plekken!

Hypnose

Service staat in hoog vaandel bij Hypnose. Mensen geven hier bakken met geld uit dus is een goede, comfortabele shopervaring belangrijk. In deze zaak verkopen ze Alexander McQueen, Versace, Just Cavalli en Missoni. Opvallende merken dus niet voor de grijze muis! Een glaasje champagne wacht op je bij binnenkomst. Na Příkopě 22.

Klara Nademlýnská

Deze ontwerpster is een van de bekendste figuren uit de Tsjechische modewereld. Ze heeft bijna 25 jaar in Parijs gewerkt dus ze kent de fijne kneepjes van het vak. Haar collectie is simpel, elegant en kent geen overdreven kleuren of vormen. Nette, minimalistische kleding. Naast kleren verkoopt Klara ook schoenen, sieraden en tassen. Dlouhá 3.

Dušní 3

Dit is de winkel waar de rijkere inwoners van Praag graag naartoe gaan. Merken als Vivienne Westwood, Victoria Beckham, Helmut Lang en Diane Von Furstenberg worden hier verkocht. Naast een grote collectie kleding, sieraden en schoenen is er ook een afdeling met make-up en parfum uit de duurdere categorie. Dušní 3.4.

Beltissimo

Deze schoenenzaak heeft meerdere vestigingen in Praag. De service is prima en het aanbod is enorm. Merken als Armani, Longchamp en Marc Jacobs verkopen hier hun nieuwste collecties. Naast alle schoenen is er ook een groot aanbod in merktassen. Houd je van architectuur? Mooi! Alle filialen van Beltissimo zitten in prachtige, oude panden.

Hard-De-Core

Midden in de historische binnenstad ligt Hard-De-Core. Een winkel waar souvenirs en design hand in hand gaan. Josefina Bakosova, eigenaresse van de winkel, verkoopt naast haar eigen lijn die vrij excentriek is, ook kleding van andere jonge, Tsjechische designers. De kleding en spulletjes zijn allemaal nog vrij betaalbaar en dit is dan ook een van de redenen dat Hard-De-Core een populaire plek is onder de hipsters van Praag. Senovážné náměstí 10.

Iveta Pecuchová

Hou je van zoete, lieve en sprookjesachtige kleding? Stap dan de winkel van Iveta Pecuchová binnen en verbaas je. Haar collecties zijn bijzonder en soms een beetje over de top. Tule, satijn, zijde en chiffon zijn terugkerende stoffen in haar collecties. Naast kleding ontwerpt Iveta ook schoenen en sieraden.  Na Švihance 3.