Mode winter 2013: de tartan print

Was burgundy  de trend van de vorige winter dit najaar draait het allemaal om de Tartan Print. The return of the traditional tartan print uit de ‘90s. De Tartan Print kun je ook de Schotse Ruit noemen of Plaid Clothing. De traditionele Schotse ruiten en kleurcombinaties die eeuwenlang door de Schotse clans zijn gebruikt, gaan het helemaal maken dit komend winterseizoen. Al gespot op de fashion weeks in Milaan, Londen en New York en nu ook in ons kleine kikkerlandje. De Schot is hot!

De Schotse prints kunnen putten uit een ruim assortiment aan variaties en kleurstellingen. De Schotse Hooglanden met hun mystieke kastelen, mistige bergen en dalen, beroemde whisky’s en eeuwenoude legenden zijn de grondslag voor de prints die worden verwerkt in de jassen, jurken, broeken, tassen, etc. die je dit najaar in de winkels zult tegenkomen.

Designers love de Schotse Ruit

Fashion designers als Stella McCartney, Luis Vuitton, Lanvin, Dolce & Gabbana gaan allemaal voor de Schotse ruit, maar ook bij Zara en Mango zijn al ruitjes gesignaleerd. Of het nu in katoen, zijde, bont en nog andere stoffen is, je moet gewoon een ruitje hebben in je garderobe.

Celebs zijn ook al gesignaleerd in de Schotse ruit zoals de Duchess of Cambridge Kate Middleton in een Tartan jas en zangeres Mollie King in een girly plaid jurkje.

jcrop-preview

Mix & match

Het mooie van de Tartan print is dat je het overal mee kunt combineren:

  • Pak een leuk shirt en draag het op een denim short met riem en laarsjes er onder.
  • In plaats van een short kun je ook een contrasterende jurk gebruiken of een strakke jeans of tights.
  • Met een kort bontjasje over het Tartan shirt creëer je een elegant stijltje.
  • Vintage 1990 look: een Tartan rok met een eenvoudig topje en stevige hielen er onder.

 De Ruit  

Hoe je het ook draait of keert, ga voor de ruit dit najaar en voel als het ware de vurige warmte van de clans en hun whisky’s in je kleren. Er zijn zoveel mogelijkheden in prints, kleuren en kledingcombinaties dat je niet veel fantasie nodig hebt om een geweldige outfit te creëren.