Mode trends 2013: De Bloemenprint

De bloemenprint was er al dit voorjaar en zomer en met de komst van het najaar is er nog geen eind gekomen aan deze trend. Ook voor het najaar zijn Moody Blooms ruim vertegenwoordigt in de fashion shows. En waarom eigenlijk ook niet? Het najaar met al zijn kleurenpracht in de vorm van verkleurende planten en bomen: “de Indian Summer” mag er ook best wezen. Om deze kleurenexplosie  te laten terugkomen in fashion is dus niet verwonderlijk.

Flower details

Bloemenprints in gebrand oranje, vurig rood en verblekende geel tinten doen het heel goed in combinatie met zwarte zijde, satijn en chiffon en creëren een romantische sfeer en melancholieke sfeer. Je houdt als het ware de verblekende bloempracht nog even vast in je kleding in deze overgangsfase tussen de seizoenen.

De bloemenprints voor dit seizoen zijn vooral in de pastelkleuren roze, groen en oranje maar er zijn ook felle kleuren te vinden. De prints zijn vaak druk en je vindt ze in verschillende kledingitems. Je kunt de bloemenprints eindeloos combineren in allerlei flitsende creaties. Denk bijvoorbeeld aan een bloemetjesrok met een bikerjack er op of een zwarte broek in leren stijl met een felle bloemenblouse. Het maakt niet uit wat voor je combinatie je maakt, laat de warmte van de nazomer nog even voortduren in je kledingstijl.