Modetrends zomer 2014: de plooirok

Plissé- of plooirokken oubollig en saai? Niet dit seizoen! Als we kijken naar de huidige kleding trends dan is de plooirok daar zeker een van. Michael Kors, Céline, Alice + Olivia, Dries van Noten en Marc Jacobs hebben de plooirok deze zomer volledig omarmd. Maar ook de grote modeketens als Zara en H&M hebben de plooirok in de collectie. Kortom, een echte musthave!

Trends uit de fifties

De kleding trends van 2014 doen een greep terug naar het verleden. Zo zien we de denim on denim trend terugkeren uit de jaren ’90 net als de logo shirts van Adidas en Nike. Maar ook de jaren 50 herleven met de terugkeer van de plooirok.  Je kunt kiezen uit knielange designs of maxi modellen. Meestal lopen plissé of plooirokken wijd uit.  Qua kleuren kun je kiezen uit een rijk palet. Denk aan pasteltinten, maar ook knalkleuren en prints. Of wat dacht je van transparant of satijn? De keus is eindeloos.

Stijl tips

De plooirok is een ideaal item om mee te mixen en te matchen. Deze lijkt op het eerste gezicht niet veelzijdig maar toch kun je er verschillende kanten mee op qua stijl. Draag met een crop top voor een moderne look. Ook mooi met een strak truitje aangezien de rok al los zit. Hoge hakken zoals wedges maken het geheel af. Ook leuk in combinatie met een bikerjasje voor een stoere look. Zo blijft er niets van het tuttige of ouderwetse karakter over!