Lang plezier hebben van je kleding!

kleding mooi houden

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je koopt kleding en na 1 keer wassen is het shirtje al niet meer mooi of zit een bepaalde broek al helemaal niet meer mooi. Dit wil je natuurlijk niet en daarom moet je ook erg zuinig zijn op je kleding. Maar hoe zorg je ervoor dat je kleding mooi blijft?

Koop kleding van goede kwaliteit

Wanneer je kleding gaat kopen kan je er natuurlijk voor kiezen dat je kleding gaat kopen van mindere kwaliteit. Wanneer je hiervoor kiest kan het zo zijn dat je kleding snel lelijk wordt en je het dus niet vaak aan kan. Wanneer je er toch voor kiest om kleding te kopen van kwaliteit zoals een Mac Jeans of Summum Woman kleding, dan weet je zeker dat je goed zit! Wanneer je namelijk kleding koopt van goede kwaliteit, weet je in ieder geval zeker dat de stof er goed en lang meegaat. Daardoor zal het een stuk minder snel gaan slijten en kan je het dus een stuk langer dragen. Ondanks dat het misschien wat meer geld kost, kan je er toch een stuk langer van genieten.

Hoe houd je jouw kleding mooi?

Maar iedereen wil natuurlijk dat alle kleding mooi blijft en daar moet je natuurlijk ook zelf aan werken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je kleding mooi blijft? Wat kan je daar nou allemaal voor doen? Wij geven je graag een paar tips hieronder.

Tip 1: Zorg ervoor dat jij al je was op kleur en soort sorteert. Wanneer jij bijvoorbeeld veel witte kleding hebt zorg er dan voor dat je alle witte kleding bij elkaar in doet. Meng dus niet je kleding met kleur met de witte was. Dit kan ervoor zorgen dat de witte kleding gaat verkleuren en dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat je wit, kleur en zwart gewoon allemaal apart hebt, zodat je de kleur goed kan behouden.

Tip 2: Een droger is natuurlijk erg handig, maar niet altijd even leuk voor je kleding. De warme lucht en het draaien is natuurlijk niet echt goed voor je kleding. Je kan daarom beter je kleding in de buitenlucht hangen.

Tip 3: Wanneer jij je kleding gaat wassen is het goed om je kleding binnenstebuiten te keren. Wanneer je namelijk kleding hebt met opdruk of bepaalde dingen eraan, zorg je ervoor dat deze zo min mogelijk beschadigen.

Tip 4: Wanneer de wasmachine klaar is, is het belangrijk dat je de was er direct uithaalt. Wanneer jij namelijk de kleding er zo snel mogelijk uithaalt komen er een stuk minder kreukels en vouwen en kan de was goed uithangen.

Tip 5: Wanneer je kleding gaat wassen is het natuurlijk belangrijk dat je de kleding niet te warm wast. Wanneer je de kleding namelijk te warm wast, kan het ervoor zorgen dat het gaat krimpen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom kan je het beter wat kouder wassen.

Tip 6: Wanneer je bepaalde kledingstukken kan uithangen, is het erg belangrijk dat je dit gaat doen. Het uithangen van kleding zorgt er namelijk voor dat je de kleding niet te vaak hoeft te wassen. De kleding wassen zorgt er namelijk voor dat lelijk wordt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het uithangen van je kleding is daarom een betere optie wanneer dit mogelijk is.