Moederbedrijf Zara stopt met de verkoop van bont

Het moederbedrijf Inditex van Zara, Berschka en Massimo Dutti heeft aangegeven te stoppen met de verkoop van bont.  Het modeconcern heeft dit beloofd door een verklaring te ondertekenen van de Fur Free Alliance (FFA). De FFA is een internationale coalitie van dierenbeschermingsorganisaties die samenwerken om een einde te brengen aan de uitbuiting en het doden van dieren om hun pels.

Inditex

Inditex is overigens niet het eerste bedrijf die de verklaring tekent. Eerder ondertekenden al ruim 300 bedrijven de verklaring om geen bont meer te verkopen. De Bont voor Dieren organisatie in Nederland laat weten heel blij te zijn met de verklaring van het Spaanse modeconcern. De directeur Nicole van Gemert van de organisatie zeg hierover:  “De beslissing van Inditex, een van de grootste textielbedrijven ter wereld, is een krachtig signaal tegen bont. Hopelijk volgen vele bedrijven dit goede voorbeeld’’.

2002

Inditex was al gestopt met het verkopen van bont. In 2002 verkocht het modebedrijf alleen nog diervriendelijk bont. Toen in 2004 aan het licht kwam dat de garantie op diervriendelijk bont niet was te geven, besloot Inditex volledig te stoppen met de verkoop van bont.