De perfecte pasvorm van je overhemd

pasvorm overhemden

Veel mannen kopen een overhemd zonder op de pasvorm te letten. Dit is niet handig want de pasvorm is erg belangrijk voor hoe het overhemd bij je valt en of hij lekker zit. Niet iedereen heeft immers dezelfde lichaamsbouw. Je wilt er natuurlijk op je best uitzien wanneer je een overhemd draagt, daarom vertellen wij je hier welke pasvormen er bestaan en wat de verschillen zijn. Met deze info is het voortaan geen probleem om een goed passend overhemd te kopen!

Slim fit overhemden

De meeste overhemden tegenwoordig worden gemaakt in de slim fit pasvorm. Dit is dus zo’n beetje de standaard geworden. Slim fit overhemden zijn wat strakker gesneden en een beetje getailleerd. Dit betekent dat de overhemden het beste staan bij slanke of afgetrainde mannen. Als je niet slank genoeg bent voor dit overhemd gaan de knopen uit elkaar staan. Als je merkt dat dit het geval is bij jou kies dan voor de modern fit.

Overhemden met een modern fit

De pasvorm van de modern fit lijkt best op die van de slim fit. Beide zijn ze wat strakker gesneden en getailleerd. Het verschil tussen de twee pasvormen is dat de modern fit minder strak is gesneden. Het overhemd heeft meer ruimte en de knopen zullen dus ook minder snel uit elkaar gaan staan.

De classic fit

Overhemden met een classic fit pasvorm zijn helemaal niet getailleerd. Dit betekent dus dat de zijkanten van het overhemd recht naar beneden vallen. Op de rug zit ook nog een extra plooi die extra bewegingsruimte geeft. Super comfortabel dus, maar niet helemaal de laatste mode! Omdat de classic fit ruim valt is hij geschikt voor elke lichaamsbouw.

Als je in de winkel of online shopt naar overhemden staat altijd de pasvorm erbij. Kijk bijvoorbeeld bij de nieuwe overhemden van Michaelis. Na deze tips wordt het tijd om een perfect passend overhemd te kopen ;)!