Saint Laurent fall 2015: Androgyne beauties

Hedi Slimane liet de modellen voor Saint Laurent de nieuwste fall collectie showen in Parijs. Daarmee keerde het modehuis terug naar zijn roots in de lichtstad. De collectie was bijzonder te noemen: meerdere keren vroegen mensen zich af of ze naar mannen of vrouwenkleding kijken. Androgyn is volgens Slimane weer helemaal terug. En hoe!

Rockabilly

De show opende met modellen die eruit zagen als badboys uit de jaren 50. Als echte rockabilly’s liepen ze over de catwalk in donkere outfits met veel leer. Ook bont en zonnebrillen waren terugkerende thema’s.  Bijzondere mix maar het werkt. Wat wel even wennen was, waren de schoenen van de modellen. Laarzen met een hak van maar liefst 8 centimeter!

Parijse prints

Dat de show terugkoppelde naar de Franse roots van het modehuis was niet alleen duidelijk door de locatie maar ook door de prints die voorbij kwamen. Polkadots, Bretonse strepen en een pied-de-poule print werden geshowd door de graatmagere modellen die eruitzagen als underground rocksterren uit de Marais. Leuk Frans detail: de baretten die enkele modellen droegen.

Dierlijk

Het lijkt misschien alsof de collectie kleuren mist maar dat heb je fout. Er kwamen ook enkele dierlijke prints voorbij die een chique uitstraling hadden . ook waren ze misschien wel erg uitbundig voor zo’n rustige, ingetogen show. Toch blijft Hedi Slimane een wonder wat het werkte toch allemaal! De sweaters met luipaardprint, een bontjas met zebraprint of een leren jas gemaakt van krokodil sloten allemaal perfect aan op de simpele, zwarte lijnen van de collectie.

Rode rockers

Niet alles was zwart met hier en daar ruimte voor een dierenprint. Nee, Hedi Slimane liet ons zien dat rood en zwart nog steeds een van de beste combi’s is in modeland. Zowel op sweaters met, hoe verrassend, de Bretonse streep als op prachtige en psychedelische bomberjacks. Was de outfit te zwart, dan voeg je toch gewoon een rode, grof gebreide sjaal toe? Het kan allemaal in Parijs!

Statement jassen

Bij een collectie die bestaat uit simpele prints en vormen is het misschien een goed plan om wat grote items toe te voegen die de show stelen. Dat werd dan ook gedaan in de vorm van enkele statement jassen. Zowel een grote, zware en zwarte overjas die je meteen een instant chique uitstraling geeft als een simpele, minimalistische camelcoat kwamen voorbij. Ga je liever voor wat meer gedurfd? De zilveren jas gemaakt van glimmend leer is hier perfect voor!

Tekst Max Herlings

Foto: unsplash.com