Verschillende textielsoorten voor overhemden

Er zijn meerdere stoffen waar overhemden van gemaakt worden. Tussen deze textielsoorten zit best een verschil, niet alleen in prijs maar ook in kwaliteit. Je wilt natuurlijk wel een goed overhemd kopen en ook eentje die lang mooi blijft. Het is dus belangrijk om even te checken van welke stof het overhemd gemaakt is dat je wil kopen. Een miskoop doen zou zonde zijn.

Katoenen overhemden

De meeste overhemden worden van katoen gemaakt. Dit betekent echter niet dat elk katoenen overhemd automatisch super goede kwaliteit is. Er kan namelijk verschil zitten in de kwaliteit van het katoen. Als je dus een katoenen overhemd tegenkomt wat heel goedkoop is kan je het beter links laten liggen. Het grote voordeel van katoen is dat deze stof goed ademt. Hierdoor ga je minder snel naar zweet ruiken, wat heel fijn is. Nadeel is dat je katoen vaak wel moet strijken, tenzij je een strijkvrij overhemd koopt.

Linnen overhemden

Linnen overhemden worden vooral in de zomer gedragen. De stof is minder warm dan bijvoorbeeld katoen waardoor hij voor dit seizoen extra geschikt is. Linnen is ook een stof die goed ademt, dus ook bij deze stof hoef je minder bang te zijn voor zweetplekken. Het nadeel van linnen is dat het snel kreukt (lees hier tips over het strijken van je overhemd) en dat staat niet altijd even netjes.

Synthetische stoffen

Als laatste zijn er de synthetische overhemden. Deze overhemden kunnen er aantrekkelijk uitzien om te kopen. Ze voelen zacht aan, glimmen een beetje en ze kreuken nauwelijks. Het kan erg fijn lijken dat je deze overhemden niet vaak hoeft te strijken, maar deze stof heeft ook een nadeel. Synthetische stoffen ademen namelijk het minst goed, dus veel kans op een zweetgeur :(.

Hopelijk hebben we je hiermee overtuigt dat je beter voor een goede kwaliteitsstof kan gaan dan voor goedkope stof. Kijk eens naar de overhemden van Hugo Boss of Profuomo, deze merken verkopen overhemden van mooie stoffen en goede kwaliteit.