Philippe Starck’s hoeden lampenkap

Ontwerper Philippe Starck heeft een wel heel bijzondere lampenkap gemaakt. Geen petje af, maar petje op. Nou ja eigenlijk is het een hoed, maar grappig is het sowieso! Deze lamp is een echte musthave als je fan bent van interieur en hoeden!

Op het eerste gezicht lijkt het een beetje alsof het hoedje aan een kapstok hangt, maar niks is minder waar. Het zomerse strohoedje is omgetoverd tot een echte designerlamp. Philippe Starck staat bekend om zijn unieke, moderne designs en dat komt in deze lamp zeker terug. 

Philippe Starck's hoeden lampenkap: The Chapo. Alles over de hoeden lampenkap van designer Philippe Starck: The Chapo. Laat je inspireren en ontdek hier.

Chapo

De lamp heeft zelfs een eigen naam: The Chapo. Het leuke eraan is dat het een vrolijke lamp is en je kunt hem naar je eigen smaak afstemmen. Ben jij meer van de grote hoeden? Of toch van de leuke rieten kleintjes? Het maakt niet uit, want er zijn verschillende hoeden die erop gezet kunnen worden. Het lampje zit aan de onderkant, waardoor het echt een soort bureaulampje is. Geen plek om je hoeden op te hangen? Dan is deze lamp/hoedenhouder de perfecte oplossing. De lamp kost helaas wel $495.00 dus zo’n €405.

Tekst Karlijn van Mil

Beeld; Philippe Starck