Slanke benen? Alle tips & tricks op een rij!

Oké, geef toe: we zijn niet allemaal gezegend met de benen van topmodellen, maar dat wilt helemaal niet zeggen dat je ze niet kunt creëren! In modeland geldt de gouden regel: If you got it, flaunt it! En wij voegen daaraan toe: And if you don’t, fake it! Bekijk hieronder een aantal handige tips om je benen slanker én langer te laten lijken. Een beetje cheaten kan helemaal geen kwaad zo af en toe. Dus short girls: ook jullie kunnen nu binnen no time die ellenlange stelten kweken van Doutzen, Gisele en Adriana! 

Enkellang 

Laat je enkels zien. Daarmee creëer je in no time een valse lengte. Door cropped jeans te dragen in combinatie met enkellaarzen, lijk je een stuk langer. 

Oversized

Mix en match met oversized items. Door bijvoorbeeld een oversized sweater te dragen boven een skinny jeans, lijken je benen direct slanker. 

High waisted jeans

Deze broeken zijn levensredders en ontzettend flatteus, mits je voor het juiste model kiest.  Door voor een broek te gaan met een hogere taille, lijken je benen automatisch ook langer. Meer weten? Bekijk hier de denim trends van 2014.

A-lijn rok

Een goede rok doet wonderen. Een A-lijn rok (een midirok: tot de knie of langer) wekt de illusie op dat je lange benen hebt door het silhouet van de rok. 

Platforms

Niet alleen hakken laten je benen langer lijken. Met platformschoenen kun je een paar centimeters erbij faken, zonder een hele dag te lijden onder pijnlijke voeten. Bovendien is dit een trend die terug is van weggeweest. Als je er een type voor bent, kun je dus gaan voor platform hakken. Zorg er wel voor dat je broek over je schoenen valt. 

Wijde broek 

Ook een wijdere broek laat je benen slanker laten lijken. Bloggers spelen vaak vals met proporties. De veel geziene boyfriend jeans en heels combinatie is niet voor niets zo populair. Zorg ervoor dat je broek –net als bij de platforms hakken- over je hakken vallen, zo valt je ik-wil-lange- benen-trucje minder op!

Foto: Unsplash.com