Statement item: de kokerjurk

Een jurk, hoeveel verschillende stijlen zijn er wel niet? De A-lijn, Little Black Dress, maxi jurken, party jurken, met glitters, drukke prints, felle kleuren, noem maar op en de keus is eindeloos. Maar of deze allemaal tijdloos zijn is nog maar de vraag. Het liefst hebben we een aantal jurken in de kast die we keer op keer eruit kunnen trekken voor een avondje uit, naar het werk of tijdens een diner. Niet al teveel poespas maar gewoon klassieke en tijdloze modellen. En laat de zandloper jurk daar nou een van zijn.

Zandloper figuur

Het zandloper figuur wordt gekenmerkt door een smalle taille, brede heupen en schouders. Eigenlijk hét ideale lichaamstype aangezien het gewicht egaal is verspreid over het lichaam. Helaas is niet elke vrouw gezegend met het hourglass lichaamstype. Gelukkig kun je deze wél creëren met behulp van een aantal kledingstukken. De kokerrok en de kokerjurk is daar een van.

De kokerjurk

Juist ja, de kokerjurk. Een jurk waarbij de taille wordt benadrukt. Dolce & Gabbana is een fan van de klassieke kokerjurk en besteedt bijna elk seizoen aandacht aan deze vrouwelijke jurk waarbij de rondingen perfect tot uiting komen. De kokerjurk is flatterend, klassiek en tijdloos tegelijk: essentieel dus in de garderobe van elke vrouw!

Bekende liefhebbers van de kokerjurk:

  • Kim Kardashian
  • Marilyn Monroe
  • Christina Hendricks
  • Beyonce
  • Scarlett Johansson