Stijlicoon: Debbie Harry

Van 1974 tot 1982 was Blondie een van de populairste muzikale acts ter wereld. Ze scoorden hit naar hit en hadden enorm veel fans. Niet alleen de muziek was geliefd. Ook de stijl van leadzangeres Debbie Harry (1945) was populair en volgens velen is zij dan ook een waar stijlicoon.

Sexy en punk

Hoewel de muziek soms wat zoetsappig was, was het uiterlijk van Debbie Harry dat niet! Als een echte punker sprong ze over het podium. Daar droeg ze het liefste verwassen bandshirts, leer, denim en legerprints. Het liefste allemaal op hetzelfde moment. Hoewel dit klinkt als een vreselijke rommel, stond het haar geweldig. Vooral in de jaren 70 en jaren 80 viel ze op. In de jaren 70 omdat ze zich niet kleedde als een hippiemeisje of discochick en omdat ze in de jaren 80 niet greep naar de schoudervullingen en het big hair. We kunnen wel stellen dat Debbie Harry enorm stijlvast is.

Hair & make-up

Wat heeft deze vrouw toch een goed gezicht. Die jukbeenderen, die lippen en die ogen, alles klopt. Het kapsel waar ze zo om bekend stond, was dan ook een perfecte aanvulling op haar gezichtje. Ze was een van de eerste die een rommelige boblijn had en die haar haar in twee kleuren verfde. Op make-up gebied was het vooral over de top: smokey eyes, gekleurde lippen en ook rouge was favoriet. Ondanks haar punkimago zag Debbie Harry er altijd verzorgd uit.

Old but gold

Hoewel ze ondertussen alweer 69 is, ze blijft stralen en zich kleden op haar eigen manier. Niet meer zo wild en gedurfd als vroeger maar toch. Ze kiest nu voor een chique, minimalistische stijl met een punkrandje. Denk: strak gesneden jurken, blazers en truien maar wel met drukke prints en veel accessoires. Mogen we ook even complimenten geven over haar uiterlijk? Wij kunnen alleen maar hopen dat we er net zo fabulous uitzien op ons 69e!

Tekst Max Herlings

Beeld: Flickr