Stijlicoon: Lauren Hutton

41 covers van Vogue, contracten met de grootste modehuizen ter wereld en ook nog eens bekend staan als een van de vriendelijkste mensen in het vak: Lauren Hutton is geweldig! Dit 71-jarige ex-topmodel uit de Verenigde Staten is volgens velen een echt stijlicoon maar waarom eigenlijk?

Chique tomboy

De stijl van Lauren Hutton is het beste te omschrijven als die van een chique, classy dame met invloeden uit de mannenmode. Een tomboy met een klassiek randje dus! De natural beauty (met spleetje tussen haar tanden!) is zelden gespot in een jurk of rok. Nee, broeken, blouses en simpele blazers zijn haar ding. Een ander item waar ze echt niet zonder kan? Haar hoeden. Lauren bezit een grote collectie en is van mening dat een hoed altijd en overal kan. Geef haar eens ongelijk, ze ziet er geweldig uit!

Simpele dame

Kleuren zijn niet besteed aan Lauren. Ze is vooral te zien in wit, blauw en grijstinten. Hoewel felle kleuren vast goed staan bij haar natural tan en haar zomerse uiterlijk, passen ze niet bij haar stijl. De simpele, ietwat mannelijke items in haar kast komen nou eenmaal het beste tot zijn recht in simpele en koele kleuren.

Still fabulous

Hoewel ze alweer 71 is, is dat voor het oud topmodel geen reden om zich truttig te kleden en achter de geraniums te zitten. Ze doet nog steeds opdrachten en ze blijft haar stijl doorvoeren. Ze is nu vaak te zien in smokings, leren jackjes en simpele jeans gecombineerd met All-Stars. Van een seventies superster is Lauren Hutton dus getransformeerd in een granny met style!

Tekst Max Herlings

Beeld: Flickr