Style update: De girlfriend jeans

Boys moveover, de nieuwe rage op het gebied van denim draait om de girlfriend jeans althans in de vrouwenmode. De boyfriend jeans krijgt een makeover: dit van de girlfriend jeans! Dus dames, aankomend seizoen heb je je vriendje niet meer nodig! Maar voordat we verder gaan en deze jeans op de musthaves list beland van elke fashionista: Wat zijn girlfriend jeans eigenlijk?

Girlfriend jeans?

Wie is deze nieuwe vriendin in town eigenlijk en waarom zijn we constant aan het copycatten als het op jeans aankomt? Denk aan bijvoorbeeld de boyfriend en mom jeans… Hadden we niet eerder aan de girly pasvorm én naam kunnen denken? De girlfriend jeans is een meer vrouwelijke versie van het boyfriend model. Het is een meer klassieke pasvorm,  strakker en hoger op de heup met een toelopende smalle rechte pijp. Gemaakt van ‘rijker’ denim, wat de girlfriend jeans authentieker maakt. Bovendien flatteert een girlfriend jeans meer dan de boyfriend pasvorm. Nou, nu weten we het eindelijk.

Topshop en H&M 

Dus ben jij om? Zo ja, dan kun je terecht bij highstreet ketens als Topshop, River Island, Zara en H&M die de girlfriend jeans inmiddels hebben opgenomen in hun denim assortiment. Wij zijn benieuwd of de girlfriend de volgende trend wordt op het gebied van denim. Zal deze jeans straks ook verschijnen in de herengarderobe? We zullen het zien.