De Hermès sjaal: een tijdloze musthave

Een ’70 stijltje is dit seizoen helemaal in en daar hoort een zijden sjaal absoluut bij. Maar als je het goed wilt doen kies je natuurlijk voor de absolute kers op de taart en dan hebben we het ofcourse over de sjaals van luxe modehuis Hermès.

Hermès sjaals zijn in de mode één van de meest herkenbare accessoires ooit. Per minuut worden er over de hele wereld twee sjaals verkocht en met dit gegeven zijn deze sjaals populairder dan ooit tevoren.  De felle kleuren, ingewikkelde patronen en de opvallende details, kortom een echte aanvulling op de garderobe van een true fashionista!

Hermès sjaal: ultieme herfst essential. Alles over de nieuwe musthave voor het seizoen: Hermès sjaal: om je hoofd, nek, als sarong. Wees creatief!

Prijs

De prijs van een Hermès sjaal gemaakt van kasjmier en zijde (140 x 140 cm) is € 895,00.

TIP: Kijk hier als je op zoek bent naar jawhare boutique inspiratie

Weetjes over de Hermès sjaal

Hermès maakt voor haar sjaals gebruik van een zware kwaliteit zijde: het gewicht is ongeveer 65 gram. Tweedehands sjaals van Hermès kunnen dunner en lichter zijn geworden door reiniging of door het vele malen gebruik van de sjaal.

Hermès sjaal: ultieme herfst essential. Alles over de nieuwe musthave voor het seizoen: Hermès sjaal: om je hoofd, nek, als sarong. Wees creatief!

Fake spotter

Eén van de meest makkelijke manieren om een nep Hermès sjaal te spotten is door het gebruik van jacquard zijde wat moeilijk na te maken is. Nep Hermès sjaals, die helaas veel in omloop zijn tegenwoordig, worden niet of nauwelijks gemaakt van dit materiaal.

Benieuwd hoe Hermes sjaals worden gemaakt? Bekijk dan hieronder de video.

Veelzijdig

Tegenwoordig kun je met deze accessoire zo creatief mogelijk zijn. Gedrapeerd om de hals, over de schouders, als tasaccessoire, als een strik om de nek of geknoopt als haarband om ’t hoofd. Met name die laatste is tegenwoordig veel in trek. Maar ook in de zomer komt een Hermès sjaal goed van pas. Draag ‘m als sarong over je bikini of draag ‘m als riem. Hermes sjaals zijn zo veelzijdig dat het niet uitmaakt wat je persoonlijke stijl is. Er zijn zo veel manieren om een Hermes sjaal het hele jaar door te dragen zonder dat deze ooit vervelen! Meer weten over hoe je de sjaals moet binden? Bekijk hier dan op het virtuele platform van het modehuis hoe het moet!

Hermès sjaal: ultieme herfst essential. Alles over de nieuwe musthave voor het seizoen: Hermès sjaal: om je hoofd, nek, als sarong. Wees creatief!

Trendy: de Hermes haarband

Een Hermès is perfect geschikt voor om ’t hoofd: vrouwelijk en elegant net als iconen als Grace Kelly, Marilyn Monroe en Sophia Loren. Tegenwoordig zien we celebs als Beyoncé en Rihanna met de zijden sjaal gebonden om het hoofd. Kortom, de zijden sjaal is de nieuwe musthave voor dit seizoen. Maak van je zijden sjaal je nieuwe showstopper, laat je inspireren!Hermès sjaal: ultieme herfst essential. Alles over de nieuwe musthave voor het seizoen: Hermès sjaal: om je hoofd, nek, als sarong. Wees creatief!