Tips om je broeken zo lang mogelijk mooi te houden

Het scoren van de perfecte broek is niet makkelijk. Er gaan vaak vele miskopen aan vooraf. Die broek die in het pashokje nog zo mooi stond is bij thuiskomst ineens niet meer zo’n succes. Maar eenmaal gevonden wil je natuurlijk zo lang mogelijk van je lievelingsbroek gaan genieten. Hier wat tips voor lang plezier van je nieuwe aanwinst!

Azijn
Uit geen enkele kledingkast is de spijkerbroek nog weg te denken. Logisch, want naast tijdloos is de jeans ook geschikt voor alle stijlen. Gecombineerd met andere items kun je de spijkerbroek voor elke gelegenheid dragen. Heb jij ook zo’n hekel aan een vale spijkerbroek? Leg dan na aankoop de broek in een emmer koud water met een beetje azijn. Klinkt gek, maar dit zorgt ervoor dat je jeans ook echt blauw blijft!

Wassen
Wil je lang plezier van je spijkerbroek? Was deze dan zo min mogelijk. Hoe voorzichtig je de broek ook behandelt, wassen krimpt en laat de kleur vervagen. Natuurlijk wil je wel in een frisse broek rondlopen. De beste tip? Leg je broek een nacht in de vriezer. Weg zijn nare luchtjes en ook bacteriën overleven een nachtje vriezer niet. Toch de wasmachine in? Draai de jeans dan binnenstebuiten. Hang ze daarna netjes in een kast op een mooie kledinghanger, bij YourHanger vind je tientallen soorten.

Zwart
Onmisbaar in elke garderobe: de zwarte broek. Zakelijk, casual of feestelijk, dit fashion item verveelt nooit. Maar hoe zorg je ervoor dat zwart geen grijs wordt? Gebruik bij een wasbeurt alleen mild wasmiddel voor zwarte kleuren. Dit zorgt ervoor dat de kleur niet wordt aangetast. Is na verloop van tijd de kleur toch vervaagd? Dan kun je je broek een oppepper geven door textielverf tijdens het wassen te gebruiken. Lees hier een artikel van de consumentenbond over wasmiddelen, erg leerzaam!

Linnen
Niks voelt zo prettig op een warme zomerdag als een linnen broek. Comfortabel en ademend, een heerlijke stof. Misschien durf je de aankoop niet aan, omdat je bang bent dat je de broek niet mooi kunt houden. Toch is linnen geen moeilijke stof, en kun je het gewoon wassen met het juiste milde wasmiddel. Uithangen na wassen is voldoende, wil je toch strijken? Doe dit dan als het linnen nog licht vochtig is voor het beste resultaat. Hang hem daarna op een stijlvolle witte hanger en het ziet er nog netter uit.