Mode anno 2021: dit kom je tegen op straat

Het is opnieuw een zomer vol Corona. Terwijl de meesten van ons zich bezig houden met vaccinaties, mag je één ding niet vergeten: de modewereld doet er nog steeds toe. Welke trends kenmerken op dit moment de fashion van 2021? Lees snel verder voor het antwoord!

Modieuze patronen

Wat we allemaal dachten dat een tijdelijke rage zou zijn, komt terug met een revanche voor zomer 2021, maar met een twist. Voeg een modieus patroon of felle neon toe aan de gewone preppy look, en je bent uitstekend op weg. Gebruik lichtere materialen voor een het hele jaar door kleding. Gelukkig kun je in de kringloopwinkel voor kleding voor een veel goedkopere prijs en met even fascinerende tinten vinden.

De kleur oranje

Terwijl neonkleuren in het algemeen een opleving zien lijkt oranje eigenlijk te hebben getriomfeerd. Van intense oranje outfits tot extra verfijnde neon accessoires, oranje is de kleur van de zomer seizoen 2021. Briljante oranje items zal zeker gemakkelijk te vinden alle periode op elke kledingwinkel, in het bijzonder op voorwaarde dat neon abrupte populariteit.

Schoudervullingen

Het lijkt erop dat de jaren tachtig terug van weggeweest zijn. We zien opnieuw schoudervullingen. Het lijkt het erop dat we het anno 2021 volledig accepteren. Gebruik schoudervullingen in jassen, sportjassen en t-shirts om een sterke en ook krachtige look te creëren.

Jurken met pofmouwen

Ja, deze stijl is weer helemaal terug van weggeweest. We willen grote pofmouwen, pastelkleuren en subtiele patronen – alles wat je zou dragen naar je droompicknick. Misschien is dit een uiting van ons verlangen om door een veld vol bloemen te rennen in plaats van opgesloten te zitten in Corona tijd.

Gehaakte kleding

Gehaakt komt in elk decennium voor. Deze keer zijn het felle kleuren en gewaagde patronen. Vooral Zara heeft voor de zomer alles uit de kast gehaald wat haakwerk betreft. Deze trend is ook gemakkelijk te vinden bij lokale verkopers die hun producten met de hand maken. Gezien de neiging van deze trend om terug te komen in stijl, is het misschien de moeite waard om erin te investeren.

Wilde patronen

De pandemie heeft ons allemaal een beetje gek gemaakt. Nu lijkt de mode die energie te hebben omarmd, en het heeft zich gemanifesteerd in een aantal wilde patronen. Een paar mooie voorbeelden zijn de Cool is a Construct funky broek en de Lisa Says Gah groen geruite broek. Patronen voor deze zomer zijn gewaagd en doen in zekere zin denken aan de jaren zeventig met veel fellere kleuren.

Sheer jurken

Dit is niet een persoonlijke favoriet, maar het is zeker het bedekken van online winkels en de covers van tijdschriften. Hoe je het draagt is mij een raadsel, maar dit is zeker een trend voor zomer 2021. Het houdt je in ieder geval de hele zomer koel.

Zwart en wit

Enkele populaire monochrome combinaties zijn sorbet pastels, neons en bruintinten. Het hoeft niet altijd in de vorm van een pak te zijn. Ga voor een neon bodysuit en rok of een jurk met bijpassende schoenen.

Cut-outs

Denk aan een modernere ‘cold-shoulder’ outfit. Veel merken doen cut-outs aan de zijkanten van felgekleurde jurken en shirts om een nieuw silhouet te creëren.