Trend report 2015: franjes

Wij hebben genoeg van het grauwe winterweer en kijken met plezier uit naar aankomende lente. Tenminste als we het hebben over de nieuwe trends! Want hoewel de uitverkoop nog moet beginnen, kijken wij vol vreugde uit naar de nieuwe collectie. Een van de nieuwe trends van 2015? Fashionable franjes!

Designers 

Zwierig de spring doorkomen, dat lijkt het motto te zijn van menig designer voor de lente van 2015. De franje trend is onder andere gespot bij modehuizen als Preen, Proenza Schouler, Reed Krakoff en Vera Wang. Maar ook deze winter zijn franjes toegestaan. Dit seizoen zien we franjes bijvoorbeeld voorbijkomen in de wintercollectie van Just Cavalli. Bij Proenza Schouler gingen ze voor franjes op jurken waarbij de hele onderkant van de jurk versierd was met zwierige sliertjes. 

Cowboy Chique

Terwijl voor deze herfst /winter de kleding voorzien is van een subtiele ‘fringe’, kun je wat betreft je outfit aankomende de lente helemaal los gaan. Franjes zijn anno 2015 toegestaan, en dan niet alleen als detail! Ga voor een All Fringe Everything- look van head to toe. Denk: schoenen, jasjes en jurkjes voorzien van zwierige draadjes. 

Fringe fever 

Wil je ook franjes toevoegen aan je saaie garderobe? Baby think twice, want er is zoveel! Je kunt gaan voor franjes gemaakt van materialen als suède, leer of katoen. Vind je al die franjes op je kleding maar niks? Dan kun je ook gaan voor subtiele franjes op accessoires: clutches, schoenen of oorbellen zijn altijd goed.