Trend report 2015: Kleurrijk

Kleur is in! En dan hebben we het niet over zwart, wit en blauw, maar over enorm veel felle kleuren! We zagen veel designers waaronder Valentino en Dries van Noten alle kleuren van de regenboog gebruiken in hun collectie. Valentino koos vooral voor pastelkleuren terwijl Dries van Noten alle felle kleuren uit de kast trok. 

Valentino

Modehuis Valentino heeft in hun Spring/Summer 2015 gekozen voor pastel varianten van de regenboog. Opengewerkte jurken zijn verdeeld in verschillende kleuren, van lila, naar lichtgroen naar rood en bruin. De jurk heeft aan de bovenkant geen zijkanten en je moet dus uitkijken dat hij recht blijft zitten, maar voor de rest is het een prachtige snoepjesjurkje! Deze dress wordt gecombineerd met een pastelroze tasje. 

Dries van Noten

Deze designer koos juist voor de donkere kant van de regenboog: we zien namelijk veel dark colors zoals groen, blauw en donkerrood. Ook Dries van Noten koos voor strepen om de hoeveelheid kleuren van elkaar te scheiden. Zowel de blouse als de top zijn vol kleur terwijl het broekje redelijk rustig is met een donkere zonnetjes/bloemetjes. De drukke bovenkant wordt een beetje in toom gehouden door de witte slippers die het model draagt. 

Moschino

Moschino pakt het deze lente/zomer anders aan dan de meeste designers. In deze outfit is enorm veel kleur te vinden, maar het zijn allemaal aparte items. Zo draagt het model een kanariegeel jasje, een knaloranje tas, een zuurstokroze broekje en een blauwe riem. In haar hand heeft het model nog een rood/roze duikbril en in haar oren hangen ook twee verschillende kleuren oorbellen. Haar schoenen hebben dezelfde kleur als haar broekje.

Peter Pilotto 

Bij Peter Pilotto zijn de kleuren duidelijk te zien, ook zij kiezen voor strepen. De vormen zijn zowel horizontaal als verticaal en diagonaal op de jurk te vinden. Door de horizontale strepen wordt de taille van het model mooi geaccentueerd. Pilotto en Christopher kiezen voor blauw, rood en geel als hoofdkleuren maar er is ook groen, roze en bruin in de outfit te vinden. De bovenkant van de jurk is zwart net als de schoenen, wat mooi afsteekt tegen de rest van de jurk.

Ben je fan van al deze kleurrijke items? We hebben ook de leukste arm candy bags en zoete sieraden voor je op een rijtje gezet.

Tekst Karlijn van Mil

Foto: Pexels