Welke haarstijlen bestaan er?

Haar: in de wereld van vandaag is haar een van de belangrijkste aspecten die bepalen hoe we eruit zien en wat we voelen. Het is ook het eerste dat mensen aan ons opmerken. Welke haarstijlen bestaan er? Je leest het in dit artikel!

Een korte geschiedenis van haar

Haar is altijd een symbool van schoonheid en mode geweest, en heeft sinds de oudheid een belangrijke plaats in ons leven ingenomen. De Egyptenaren vlochten hun haar in ingewikkelde stijlen, terwijl de Romeinen het in knopen bonden. In de middeleeuwen werd het hoofd om religieuze redenen kaalgeschoren. Met de uitvinding van de kam begonnen vrouwen hun haar lang te dragen. De Fransen behoorden tot de eersten die pruiken in de wereld introduceerden, maar de stijl werd pas populair in de 17de eeuw. In de 19de eeuw werd haar als een teken van rijkdom beschouwd, zodat vrouwen hun haar in uitgebreide stijlen droegen. In de 20e eeuw nam de populariteit van haarproducten en stylingtechnieken sterk toe.

Haar: een symbool van persoonlijke expressie

Tegenwoordig is haar meer dan alleen een middel tot persoonlijke expressie. Het is een bron van trots en gevoel van eigenwaarde. Veel vrouwen zijn elke dag uren met hun haar bezig. Ze kleuren, knippen, stylen en steilen hun haar om zichzelf aantrekkelijker te maken. Sommige vrouwen laten zich zelfs opereren om hun uiterlijk te veranderen. Deze trend is vooral gangbaar in Hollywood, waar beroemdheden hun haar vaak op allerlei manieren laten stylen. Beroemdheden gebruiken het haar ook als een manier om hun individualiteit uit te drukken. Sommige beroemdheden staan bekend om hun bijzondere kapsel, terwijl anderen haarkleuren en -stijlen hebben die uniek zijn.

Welke kapsels zijn populair?

Als gevolg van deze groeiende trend zijn er nu veel nieuwe kapsels op de markt. Sommige van deze kapsels zijn heel gewoon, terwijl andere heel ongewoon zijn. Een van de meest populaire kapsels is de bob. Dit kapsel is een kort kapsel dat zowel door mannen als door vrouwen gedragen wordt. Het wordt meestal recht over het voorhoofd en de rug geknipt. Een ander populair kapsel is de pixie cut. Deze stijl is kort geknipt aan de zijkanten en langer aan de bovenkant en achterkant. De lengte van de pixie cut varieert naargelang de persoon. Sommige mensen kiezen ervoor hun haar lang te houden, terwijl anderen besluiten het kort te knippen.

Kapsel in laagjes

Er zijn ook andere kapsels die steeds populairder worden. Het dreadlock kapsel wordt steeds populairder omdat het gemakkelijk te onderhouden is en bijna iedereen goed staat. Ook het gelaagde kapsel wint aan populariteit. Dit kapsel bestaat uit verschillende lagen haar die allemaal op verschillende lengte geknipt zijn. Het gelaagde kapsel is ideaal voor mensen die met hun haar willen pronken. Het gelaagde kapsel ontstaat door het haar in verschillende lengtes te knippen en dan een verscheidenheid van lagen te maken