Trend report: health goth

Vergeet normcore of grunge, binnenkort zijn we allemaal geobsedeerd door de health goth look. De stijl is te omschrijven als een mix van sportswear in combinatie met goth/punk invloeden. Denk aan donkere kleuren, ruime pasvormen en heftige statement accessoires. 

Jeremy Scott

We zagen health goth looks voor het eerst voorbijkomen bij Jeremy Scott. De hoofd ontwerper van Moschino plaatste vorig jaar op zijn Facebook pagina diverse inspiratie foto’s van de look. Niet lang daarna werd de stijl steeds vaker op straat gesignaleerd. 

Gezonde goth 

Volgens experts kunnen we over enkele maanden de health goth -look niet meer uit ons straatbeeld kunnen wegdenken. We zullen er niet eens van opkijken, omdat we de stijl eigenlijk al een beetje kennen. 

The Matrix 

Om te beginnen kun je de film The Matrix als voorbeeld nemen of een andere sciencefiction film. Je kan ook naar de stijl van Kanye West kijken. De rapper is vaak in cyberpunk outfits te vinden, vooral tijdens zijn concerten. Kanye West combineert de dark look met zijn liefde voor sportswear en zo hoor je de health goth look ook te dragen. 

Typisch 

Lange sport sweaters, gaas, doorzichtige stoffen, gaten: allemaal dragen ze een beetje bij aan de punkstijl. Zwart is de belangrijkste kleur, al maken de kleuren wit en zilver de sciencefiction achtige feeling wel compleet. Met metallic make-up en sneakers (Nike of Adidas) maak je helemaal een statement. Ontwerpers als Rick Owens en Alexander Wang hebben alles wat jij voor je health goth wardrobe nodig hebt! Gelukkig kunnen we deze straks budget proof shoppen bij H&M, aangezien de Alexander Wang x H&M collectie eraan komt!

Geschreven door Aminanta Minte