Kenzo limited edition sweater

Kenzo gaat groen! Nou ja, eerder blauw. Het Franse modehuis steunt dit jaar de Blue Marine Foundation, een stichting die zich inzet voor de bescherming van het Antarctische ecosysteem rondom de South Georgia en South Sandwich Eilanden.

Blue Marine Foundation

Kenzo’s ontwerpersduo Carol Lim and Humberto Leon steken daarom de beroemde Kenzo tijger sweater in een nieuw jasje om meer bewustzijn te creëren voor het probleem. De opbrengst van de sweaters gaat naar de Blue Marine Foundation.

Limited edition

De unisex kobaltblauwe sweater is vanaf nu te koop voor zo’n 195 euro in de winkels van het merk en op kenzo.com. Let wel op dat het hier om een tijdelijk product gaat: de limited edition sweater zal waarschijnlijk de winkels uit vliegen. De nu al iconische groene en rode tijger sweaters zitten in het vaste assortiment van het merk.

No Fish No Nothing 

Kenzo werkte al eerder samen met de Blue Marine Foundation. Met de Blue Ocean SS14 collectie wilde Kenzo meer aandacht voor overbevissing. De No Fish No Nothing slogan was te zien op diverse T-shirts en sweaters van de collectie. 

Beeld: Kenzo.com