Trends 2015 lente: Comfortabel & Classy

Dat mode niet altijd even draagbaar is weten we allemaal. Het was dan ook een verademing om comfortabele kaftans, gewaden en jumpsuits te zien op de catwalk van 2015. Ook het kleurgebruik was rustig, geen knalkleuren maar wit en grijs. De lente wordt niet alleen bijzonder stijlvol maar ook nog eens erg comfortabel! Zie hier alle opvallende fashion trends voor 2015!

Haider Ackerman

De Franse designer liet zijn modellen rondlopen in wijde broeken, truien en blazers. Alles uitgevoerd in wit en metallic. Gedragen met een sandaal of ballerina om nog eens extra te benadrukken dat de outfit lekker makkelijk en draagbaar is. Geen sieraden. Ackerman likes to keep it clean and crisp.

Lanvin

Ook bij dit Franse modehuis gaan ze voor simpel: zwart en wit domineerden de catwalk en alle kleding bestond uit een collectie broekpakken, kaftans en jurken die eruit zien alsof je er heerlijk in kunt wegkruipen. Hier ontbraken de sandalen niet op de catwalk. De modellen droegen tassen van slangenleer om hun outfits iets meer up te spicen.

Céline

Phoebe Philo, hoofddesigner van Céline, staat bekend om haar draagbare collecties en haar vrouwelijkheid. Dit kwam terug op de catwalk show voor spring 2015: witte jurken en broekpakken. Gedragen door modellen met een simpele zwarte tas in hun handen en gele suède schoenen. Sieraden waren er niet veel te zien, en als die er waren, ging het over een ketting met simpele hanger.

Dior

Bij Dior was wit het belangrijkste van de gehele collectie. Modellen droegen rokken, jurken, kaftans, blazers en broeken in het wit. De uitgelichte kaftan is prachtig, een knipoog naar Marrakech maar op een moderne manier. Wat wel opviel was het gebrek aan lichte schoenen: de modellen liepen allemaal rond op zware, donkere laarzen. Een goede tegenhanger voor al dat engelachtige wit.

Hermès

Chique is het toverwoord voor de lente collectie 2015 van Hermès. Prachtig vallende mantels met chique ronde kragen, hoge sandalen en broeken in een ietwat contrasterende kleur. Dit is comfortable class zoals het bedoeld is. Niet alleen heel mooi maar ook erg draagbaar.

Giorgio Armani

De Italianen laten zien dat comfortabele kleding absoluut niet lelijk is. Op de catwalk in Milaan kwam onder andere deze look voorbij: een ruimvallende tuniek en losse broek in een kleur die niet zo standaard is als wit maar nog steeds makkelijk combineert. De modellen hoefden niet op hakken te lopen: schoenen die een combinatie tussen sneakers en brogues zijn sierde hun voeten.

Tekst Max Herlings

Foto: Fashionjunks