Trends herfst 2015

De zomer lijkt nu echt voorbij te zijn. Mocht je je zomercollectie nog niet hebben vervangen door die voor de herfst, dan wordt het nu dus hoog tijd. In de zomer hebben we de jaren 70 doen herleven en in de herfst gaan we dat nog eens dunnetjes overdoen. De trends van het najaar wijzen er namelijk op dat denim en boho, dat zich het beste laat kenmerken door verschillende bohemian en hippie invloeden, nog steeds een goede keus zijn. In dit artikel zetten we de trends van het najaar 2015 op een rijtje.

Oversized

Dit najaar zijn gebreide, oversized truien en jurken onmisbaar. Net zoals in het voorjaar wordt de wollen trui wel vaak gecombineerd met een stoer item, zoals een leren broek. Ook voor jassen geldt dit jaar dat zij best wat groter mogen zijn. Die trend zie je niet alleen op de catwalk terug, maar bijvoorbeeld ook in een online winkel als bonprix. De jassen vallen op door hun boho-stijl, die tevens onze huiskamers verovert

Capes

Dit najaar is een cape een absolute must-have. Het maakt niet uit of je voor een korte of een lange cape gaat, en of deze al dan niet van (nep)bont is gemaakt; alles kan. De langere capes lijken wat op de poncho’s van 2014, al zijn de capes vaak wat langer en hebben zij enkel gaten voor de handen. Overigens mogen poncho’s dit najaar ook gewoon weer.

Onverwachte combinaties

Dit najaar kunnen nog meer stoffen met elkaar worden gecombineerd dan voorheen. Op de catwalk zie je dit terug doordat verschillende stoffen, waaronder denim en legerprints, met elkaar worden verenigd. Verder passen de sweaterdress, de monochrome jurk, de mannenpantalon en de klokjurk ook helemaal bij het najaar van 2015.

Samenvatting

We kunnen concluderen dat er deze herfst weer veel verschillende trends opduiken die niet eenvoudig tot één kenmerk zijn terug te brengen. Toch zijn er wel een aantal belangrijke trefwoorden die de trends van dit najaar lijken te beschrijven: comfortabel, natuurlijk, sportief en klassiek. Ook qua kleuren is er deze herfst veel mogelijk, maar vooral de warme aardetinten doen het erg goed.