Valentino S/S 2015: Pasteltinten, transparantie en Azië

Valentino verraste vriend en vijand vandaag op de Paris Fashion Week met een lente/zomer collectie vol vrouwelijke silhouetten. Ingetogener dan normaal, maar dat betekent niet dat deze collectie minder sterk is!

De jaren ‘70

Integendeel, we zagen veel sprekende looks voorbijkomen op de catwalk. In het begin van de show waren de modellen donker gekleed; de kleur marineblauw domineerde de catwalk. Maar dit vloeide al gauw over naar broeken met wijde pijpen, grote sweaters en luchtige rokken. Valentino heeft zich overduidelijk laten inspireren door de seventies.

Het verre Oosten en pasteltinten

De Aziatische muziek in het begin van de show gaf al snel aan wat we konden verwachten: veel designs met Oosterse bloempatronen in combinatie met matchy tassen. Later zagen we veel pastelkleuren voorbijkomen, soms ook gemixt in een outfit.

Skin is in!

Valentino maakte naast pasteltinten en het verre Oosten ook gebruik van transparante materialen. Geen enkele jurk ontkwam eraan, veel designs hadden ook een ontblote rug. Het Italiaanse modehuis had dit seizoen een zeer gevarieerd aanbod qua jurken.

Save the best for last 

Het einde van de show had ook echt de beste looks. Diverse modellen liepen in creaties met de zee als thema. Zeepaardjes, koraal, zeesterren: alles wat met de oceaan te maken had, kwam terug in de collectie.