Waarom en hoe moeten mannen een blazer dragen

aantrekkelijke man met blazer

Dit doet een goede blazer voor een man

Op zoek naar de nieuwste herfstmode? Een goed jasje zorgt ervoor dat je er pas echt als een man uitziet. Jasjes zoals colberts, blazers en kostuumjasjes bestaan al erg lang. Je kunt ze in diverse modellen, kleuren en in verschillende prints bestellen. Natuurlijk worden naast de standaardmaten ook blazers die voor elke smaak en leeftijd passen in speciale winkels als JP1880 aangeboden.

In dit artikel vertellen we je meer over de blazer. Wat is de blazer precies? Wanneer kun je deze het beste dragen? En waar moet je op letten bij het dragen van een blazer? Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is een blazer?

Een blazer, dat is toch eigenlijk ook een kostuumjasje? Dat is eigenlijk niet waar, want het grote verschil is dat een blazer een los item is. Je hebt hier geen passende broek bij nodig. Ook kun je de traditionele blazer herkennen aan de patch-zakken en het feit dat deze vaak een egale donkere kleur heeft. Denk bijvoorbeeld aan marineblauw, grijs of zwart en varianten hierop. Een blazer wordt vaak van mooiere knopen voorzien in plaats van standaard grijze of zwarte knopen van kunststof. Ook dat is kenmerkend voor de blazer.

Wanneer draag je een blazer?

Je weet nu wat een blazer is, maar wanneer kun je het beste een blazer dragen? De blazer is zeker een goede optie als je een sollicitatiegesprek hebt. Hierbij is het belangrijk je netjes te kleden, maar niet te formeel gekleed te zijn. In plaats van een pak, kun je dus beter een blazer aantrekken. Combineer je blazer met een chino en brogues en je hebt de perfecte outfit. Wil je een blazer kopen, dan is een blazer in een marineblauwe kleur zeker een aanrader. Je kunt echter ook voor een blazer in een meer opvallende kleur kiezen, zoals wijnrood. Je kunt een blazer ook in je vrij tijd dragen als je graag netjes voor de dag komt. Deze kun je tevens met casual kleding combineren.

Waar moet je op letten bij het dragen van een blazer?

Als je een blazer draagt, dan zijn er enkele punten waar je op moet letten. Draag je bijvoorbeeld een riem, dan is het belangrijk dat deze precies matcht bij je schoenen. Zorg ervoor dat de blazer perfect op je lichaam aansluit. Dat wil zeggen: de blazer moet niet te lang zijn, goed aansluiten op de schouders en je moet altijd het knoopje van het jasje kunnen dichtdoen, dus niet alleen bij het inhouden van je buik.

Wat doet een blazer met jouw omgeving?

Een formele outfit zorgt ervoor dat je gedecideerd en krachtig voor de dag komt bij een mogelijke afspraak, ook kan een formele outfit meer zelfvertrouwen geven wat ook zeker overkomt op jouw publiek. Ook op een casual aangelegenheid kan een blazer interessant zijn, het hoeft niet overtreffend te zijn maar kan weliswaar de vooroordelen bepalen.

Een blazer moet wel in combinatie zijn met het juiste onderstuk en schoenen. Veel mensen gaan de fout in om sneakers te dragen onder een formeel bovenstuk, dit brengt verwarring bij jouw omgeving en straalt geen klasse uit. Tegenwoordig word er steeds meer geaccepteerd wat betreft de kleding stijlen, wel word het aangeraden om bij een blazer ook een formeel onderstuk te kiezen.

Kies jij ook voor een stijlvolle blazer?