Wat is mode en hoe blijf je up-to-date?

Mode: we kunnen er simpelweg niet omheen. Het is iets dat voortdurend in verandering is. Besteed je niet voldoende aandacht aan de laatste mode, dan raad je achterop. Wat is mode en hoe blijf je up-to-date? Wij vertellen het je graag in dit artikel!

Wat is mode?

Stel je voor dat je aspirant mode-ontwerper bent. Je wilt je eigen kledinglijn beginnen, maar je hebt het geld niet om dat te doen. Toch zie je een een kans voor een kleine onderneming en je besluit die te grijpen. Wat je moet doen is ervoor zorgen dat je een onderwerp kiest dat populair is, of in ieder geval iets waar mensen aandacht aan zullen besteden. Mode is wat dat betreft een goede keuze. Je kunt bijvoorbeeld unieke kleding verkopen die weinig mensen dragen. Of verkoop kleding die mensen al graag dragen, zoals jurken en broeken. Wanner je kleding ontwerpt die op dit moment populair is, kost het weinig moeite om ze te verkopen. Dit is mode, oftewel een kledingstijl dat op dit moment populair is.

Hoe kom je erachter wat populaire mode is?

Maar hoe kom je erachter wat populaire mode is? Door up-to-date te bijven. Je kunt online artikelen lezen of in gesprek gaan met andere mensen. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van tijdschriften of internet artikelen, die meestal informatie bevatten over wat op dit moment populair is. Dit kost natuurlijk wat tijd, maar het geeft je wel een idee van wat mensen graag dragen.

Tijd om aan de slag te gaan met kleding ontwerpen

Nu je weet wat mensen graag dragen, is het tijd om als aspirant mode ontwerper actie te ondernemen. Begin met het ontwerpen van kleding. Hartstikke leuk! Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je de juiste stoffen gebruikt. De materialen die voor kleding worden gebruikt, worden “textiel” genoemd. De meest voorkomende stoffen zijn katoen, polyester en zijde. Deze stoffen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. En wanneer je je verschillende kleuren met elkaar combineert, vormen ze een nieuwe kleur.

Hoe vind je creatieve ideeën?

Vind je het lastig om ideeën op te doen? Gebruik dan het internet. Er zijn veel sites waar je kunt zoeken op dingen als ‘modetrends’, of ‘wat is hot op dit moment’. Dit geeft je een idee van wat mensen tegenwoordig dragen en wat populair zal zijn in de toekomst. Bovendien blijf je up-to-date op modegebied.