Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste outfit?

bourgeois outfit

Als je aan mode denkt, denk je dan aan kleren? Of komen schoenen als eerste in je gedachten op? Of misschien wil je graag een paar mooie accessoires. Mode gaat over stijl, en stijl gaat over wat je draagt, hoe je het draagt en waar je het draagt. Veel zaken om rekening mee te houden dus. Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste outfit? Het antwoord vind je in dit artikel!

Wat is de essentie van mode?

Mode gaat ook over uniek zijn. De manier waarop je je kleedt is niet alleen om er goed uit te zien, maar ook om anders te zijn dan anderen. Als je je op een bepaalde manier kleedt, laat je jezelf zien. Accessoires, zoals een mooie tas, maken daar ook deel van uit. Als je je net zo kleedt als iedereen, zul je niet opvallen. En dat is juist zo leuk!

Een term die op allerlei manieren kan worden beschreven

Fashion is een woord dat op veel verschillende manieren kan worden gedefinieerd. Sommige mensen zullen het definiëren als de laatste trends, terwijl anderen het zien als een stijl van kleden. Er zijn echter ook mensen die het woord gebruiken om de manier te beschrijven waarop iemand zich kleedt.

Normaal en excentriek

Er zijn twee hoofdtypen mode. Er is wat wordt beschouwd als normale mode, en dan is er wat wordt beschouwd als excentrieke mode. Normale mode kan alles inhouden van het dragen van jeans en t-shirts tot het dragen van een zeer dure designerjurk. Excentrieke mode wordt vaak geassocieerd met mensen die felle kleuren dragen, en met mensen die geïnteresseerd zijn in ongewone stijlen.

Ken je lichaamstype

Het is belangrijk om je lichaamstype te kennen. Als je een kort bovenlichaam hebt, moet je proberen langere rokken of jurken te dragen. Probeer ook het dragen van strakke kleding te vermijden. Draag in plaats daarvan loszittende kleding, zoals shirts en jeans. Probeer kleding te dragen die je langer doet lijken en vermijd het dragen van kleding die je juist kleiner doet lijken.

Kies de juiste kleuren

Het is ook belangrijk om kleuren verstandig te kiezen. Felle kleuren kunnen je groter doen lijken. Donkere kleuren laten je juist slanker lijken. Je moet proberen weg te blijven van felle kleuren, zoals geel en oranje. Ze kunnen je er namelijk te opzichtig uit laten zien.

Liever geen kleuren die te dicht bij elkaar liggen

Vermijd kleuren die te dicht bij elkaar liggen. Als je een rood shirt draagt met een zwarte broek, zie je er erg druk uit. Je moet ook vermijden om zwart met wit te dragen. Deze combinatie ziet er erg saai uit. En vermijd kleren met strepen, omdat ze je er te druk uit laten zien.